SEGRE

BARRIS SERVEIS SOCIALS

Cappont beneeix l'alberg per a sensesostre a la Fira

La presidenta veïnal avala que s'utilitzi el pavelló 3, que acollirà unes 30 persones || “Ens sembla bé per a aquesta finalitat”

Barraques de cartró als voltants dels Camps Elisis, a prop del pavelló, ahir al matí.

Barraques de cartró als voltants dels Camps Elisis, a prop del pavelló, ahir al matí.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’associació de veïns de Cappont es va mostrar ahir a favor que l’ajuntament habiliti el pavelló 3 de la Fira com a refugi d’urgència per a les persones sense llar durant l’hivern, dins del pla Iglú. Així ho va assegurar la presidenta de l’entitat, Veni Ros, que va precisar que “potser hi havia altres llocs més ben preparats per acollir aquestes persones, però ens sembla bé la finalitat per la qual s’habilita aquest espai”. Ros va precisar que va ser informada d’aquest dispositiu divendres a la tarda i que “el regidor de barri ens va dir que acolliria aproximadament una trentena de persones”.

La presidenta veïnal al principi es va mostrar escèptica sobre l’operatiu, però després va dir que “el pavelló és un espai que ja es va utilitzar a l’estiu per acollir els temporers i és un bon lloc per, d’una banda, garantir la distància de seguretat entre els que pernoctin i donar més facilitats que altres equipaments per desinfectar-lo. A més, no és el mateix que vinguin 300 persones a dormir que 30, que és el que preveu la Paeria”.

El refugi per a persones sense llar estarà obert fins al març i ja va acollir els temporers a l’estiu

Ros va opinar que el fet que s’habiliti un refugi d’urgència per a les persones sense llar “no contribuirà a degradar l’entorn dels Camps Elisis, que ja està degradat per si mateix i des de fa temps, per això considerem que l’objectiu amb què s’habilita l’espai és més que correcte i no hi hem posat cap objecció”.

L’ajuntament va anunciar divendres que habilitaria el pavelló 3 com a refugi per a persones sense llar, assenyalant que entrarà en funcionament dilluns i que estarà actiu fins març. Així mateix, el consistori no va descartar que pugui allotjar aquestes persones durant el dia si s’acaba decretant un confinament domiciliari.

D’altra banda, el cobert que hi ha a prop del pavelló i dels Camps Elisis acull unes improvisades barraques fetes amb capses de cartró.

tracking