SEGRE

ESNOTICIA

El comerç de Lleida pateix la falta de clients de pobles veïns

El sector assegura que els “perjudica més el confinament que la limitació d'aforament” || Són pessimistes de cara a Nadal

L’Eix Comercial de Lleida, ahir a la tarda, amb menys gent del que és habitual un dissabte.

L’Eix Comercial de Lleida, ahir a la tarda, amb menys gent del que és habitual un dissabte.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El confinament perimetral i la limitació del 30% d’aforament als comerços ha estat un cop més per al sector, que s’afegeix a un descens del consum similar al que va ocórrer el juliol, quan es va confinar Lleida i sis municipis del Baix Segre arran de l’augment de casos de coronavirus. Així ho van assegurar els presidents de les associacions comercials de l’Eix, Zona Alta, Cappont i la Bordeta, que es mostren pessimistes de cara a la campanya de Nadal, ja que preveuen que amb prou feines servirà per cobrir despeses. I és que només calia fer un volt per l’Eix ahir a la tarda, on hi havia molta menys gent de l’habitual un dissabte i la majoria eren famílies que estaven fent un tomb i nens disfressats amb motiu del Halloween.

“Com que la gent no pot fer res, no compren res i així està el panorama, amb passejants però sense bosses, i si a això li sumes que no puguin vindre a comprar gent de fora, ja és un drama”, va assegurar Maria Àngels, de la botiga Lluna de Drap.

“Per molt que millori la situació, la campanya de Nadal no ens salvarà, viurem al dia”

Una opinió que comparteix Albert Rocaspana, del comerç Sette Camiche, que afegeix que “les limitacions d’aforament no ens afecten especialment perquè les botigues són petites i els clients entraven de forma esglaonada, el que sí que ens és perjudicial és el tancament perimetral i les poques ganes de comprar per part de la gent, un fet que és normal atesa la situació”.

Per la seua part, el president de l’Eix, Llorenç González, no discuteix les restriccions sanitàries, però reconeix que “hem perdut tots els clients d’Aragó o de la resta de la província que venien el cap de setmana, i eren una quantitat molt important, espero que per Nadal s’hagin aixecat algunes restriccions”.

Més pessimista es mostra el seu homòleg de la Zona Alta, Josep Bellera, que creu que “la gent està trista, no li ve de gust comprar perquè no pot fer res que no sigui treballar o ser a casa, i amb el confinament perimetral ja no podem ni fer entregues a domicili fora de Lleida, la sensació és de tristesa i incertesa”.

Al seu torn, el president dels comerciants de Cappont, Jordi Cunillera, tem que “la situació no millorarà de cara a Nadal, se’t treuen les ganes de comprar i consumir”, mentre que la de la Bordeta, Paqui Tena, admet que “per molt que millori la situació, la campanya de Nadal no ens salvarà els mobles, viurem al dia”.

L’Eix Comercial de Lleida, ahir a la tarda, amb menys gent del que és habitual un dissabte.

L’Eix Comercial de Lleida, ahir a la tarda, amb menys gent del que és habitual un dissabte.MAGDALENA ALTISENT

tracking