SEGRE

EDUCACIÓ INFANTIL

Pares de les bressol es mobilitzen contra la pujada de quotes aprovada per la Paeria

Conviden totes les Ampes d'aquestes escoles municipals a reclamar contra l'increment per al curs vinent || Consideren que és abusiu malgrat el sistema de bonificacions per renda introduït

Alguns dels pares i mares mobilitzats contra la pujada de la quota de les guarderies municipals.

Alguns dels pares i mares mobilitzats contra la pujada de la quota de les guarderies municipals.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Pares d’alumnes d’escoles bressol s’estan organitzant per mobilitzar-se contra la pujada de la quota mensual aprovada per la Paeria per a l’any que ve, que passa de 90 a 230 euros, encara que s’introdueix un sistema de bonificacions per renda que poden arribar al 90%. Una de les seues promotores va explicar que van començar fa pocs dies creant un grup a Telegram que ara ja té 27 integrants, i que han obert un canal que ja compta amb 47 membres.

Va destacar que malgrat les bonificacions anunciades, la pujada de la quota serà “molt bèstia” per a famílies en les quals els dos pares treballen. “Ho hem calculat, i en el cas que els dos guanyin una mitjana de 20.000 euros a l’any, que és un sou gens folgat, passaran a pagar 165 euros al mes en lloc de 90”, va detallar.

La Paeria defensa que només el 5% de les famílies haurà de pagar la taxa màxima, que és de 230 €

Va indicar que han enviat un escrit a les direccions de totes les escoles bressol demanant que el traslladin a les Ampes perquè aquestes presentin una reclamació contra aquesta pujada. En cas que aquestes no ho facin, la presentaran ells, ja sigui de forma col·lectiva o a través d’instàncies individuals. A més, va indicar que el sindicat UGT ja els ha donat suport i ha presentat una queixa davant de la Paeria.

Per la seua part, la tinent d’alcalde responsable de l’àrea d’Educació, Sandra Castro, va precisar que la nova taxa no entra en vigor fins al nou curs, i que els barems per a les bonificacions no es fixen sobre el sou brut anual, sinó sobre la base imposable que figura a l’IRPF. Sobre això, va dir que ha vist exemples d’una base imposable de 25.000 euros per a uns ingressos de 30.000 o de 10.000 per a uns de 16.000. Per això, va assegurar que només el 5% de les famílies haurà de pagar 230 euros al mes.

No obstant, Castro va precisar que “no estic tancada en banda” i que escoltarà les famílies. Precisament, va anunciar que la setmana que ve es reunirà amb les directores de les bressol i posteriorment farà el mateix amb els pares.

L’actualització de la taxa per escolaritzar alumnes en aquests centres educatius forma part de les ordenances fiscals per al 2021 aprovades en el ple del 9 d’octubre i inclouen bonificacions segons els ingressos familiars. Els que la tinguin del 90% pagaran 23 euros al mes; si és del 80%, 45 euros; si és del 70%, 69 euros; les del 60%, 92; les del 50% 115; les del 30%, 161 i els que la tinguin del 10% pagaran 207 euros.

Lleida

La Paeria està analitzant si el curs vinent mantindrà o no la concessió administrativa de les bressol Germans Grimm i Vailet, ubicades al barri del Clot. Responsables de tots dos centres van explicar que el govern els va notificar en ple confinament domiciliari que havia decidit rescindir-los ja la concessió per a aquest curs, malgrat que era vigent fins al 2022, i temen que el curs que ve hauran de tancar. Finalment es va acordar mantenir-la només per a aquest curs, però reduint les places de cada una de 41 a 30. Els dos centres formaven part d’un grup de bressol privades a les quals la Paeria anava concertant places quan l’augment de la demanda va deixar petita l’oferta pública. El 2007 van passar a ser de titularitat municipal a través d’una concessió administrativa, que s’ha renovat fins ara. Precisament, la tinent d’alcalde Sandra Castro va indicar que les bases fixaven que aquesta concessió, iniciada en ple baby boom, podia prolongar-se a tot estirar fins a 15 anys, sense que des d’aleshores se n’hagi revisat el funcionament. Va subratllar que en els últims anys cada curs queden vacants entre 98 i 150 places de bressol municipals. No obstant, Castro va admetre que el tancament deixaria sense places públiques el Clot, per la qual cosa va negar que estigui decidit. “Cal valorar el que fem, però el Clot ha de tenir oferta pública”, va concloure.

Alguns dels pares i mares mobilitzats contra la pujada de la quota de les guarderies municipals.

Alguns dels pares i mares mobilitzats contra la pujada de la quota de les guarderies municipals.MAITE MONNÉ

tracking