SEGRE

La CUP de Lleida portarà la Paeria al Síndic de Greuges per "restringir" la participació al Ple

Denuncia la decisió que estableix que els partits sense representació només puguin presentar una moció en un any

El ple de la Paeria celebrat aquest divendres.

El ple de la Paeria celebrat aquest divendres.Ajuntament de Lleida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Lleida portarà a la Paeria al Síndic de Greuges després que la darrera Junta de govern acordés "restringir" la participació dels partits polítics sense representació al Ple fent una lectura "absolutament restrictiva" del dret a la participació prevista al cartipàs municipal. La CUP denuncia l'acord estableix que els partits que no compten amb representació a l'Ajuntament de Lleida "només puguin presentar una moció en el període d'un any". Des de la formació consideren que aquesta decisió pretén "evitar que la CUP pugui intervenir al Ple", un fet que "representa una discriminació evident", segons els anticapitalistes.

La denúncia s'origina arran de la darrera reunió de la junta de portaveus de la Paeria celebrada el 26 d'octubre on, en relació amb les mocions promogudes per entitats, s'acorda mantenir el criteri de limitar el seu nombre al màxim de dos per Ple, segons ordre de presentació (llevat que requereixin informes previs). Així mateix i atès que els partits polítics sense representació a la corporació també poden presentar-ne (segons el previst en el cartipàs) i "per tal d'afavorir que el major nombre d'entitats en pugui fer ús d'aquesta forma de participació", en la junta de portaveus s'acorda que els partits sense representació "només puguin presentar una moció en el període d'un any", segons expliquen des de la CUP.

La formació denuncia que "la Paeria ha pres una acord ex professo per evitar que la CUP pugui intervenir al Ple", un fet que "representa una discriminació evident" ja que el cartipàs diu que "són les propostes sotmeses directament al Ple, per qualsevol grup polític o pels col·lectius o moviments, plataformes, associacions i/o partits polítics sense representació el Ple". A més, els anticapitalistes assenyalen que la decisió es va prendre després que la CUP presentés una moció per municipalitzar el servei d'atenció domiciliaria (SAD).

Des de la formació recorden que la inclusió d'aquest mecanisme de participació al cartipàs municipal va ser una de les propostes efectuades per la Crida per Lleida-CUP amb la voluntat d'obrir el ple per a tothom.

tracking