SEGRE

LLEIDA

La presó de Lleida suspèn els vis a vis pel brot de Covid-19

36 interns i 14 funcionaris donen positiu en coronavirus

Imatge aèria de la presó de Lleida.

Imatge aèria de la presó de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la víctima ha suspès els vis a vis familiars i de convivència en el Centre Penitenciari Ponent de Lleida a causa del brot de Covid-19 detectat en el mòdul 4.

A la presó s’han comptabilitzat 36 interns i 14 funcionaris positius de coronavirus, ha informat la Conselleria de Justícia de la Generalitat aquest dimarts en un comunica i ha avançat avui SEGRE.

El departament ha precisat que el centre manté les comunicacions per locutori, que són aquelles que es fan a través d’un vidre.

El Centre Penitenciari Ponent és la segona presó catalana que suspèn els vis a vis, després de Mas d’Enric, ubicada al Catllar (Tarragona), que també pateix un brot de Covid-19, amb 44 interns i set funcionaris positius de coronavirus, segons les dades d’aquest dimarts.

La durada de la suspensió dels vis a vis en els dos centres estarà determinada per l’evolució dels respectius brots i, mentrestant, les dos presons reforçaran els serveis de videotrucades.

El sindicat CSIF de Lleida ha enviat una circular als seus afiliats en la que reclama implementar horaris, torns, restringir l’entrada de voluntaris i suspendre les comunicacions.

El sindicat ha criticat la nota interpretativa conjunta de la Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la víctima i de la Direcció General de la Policia, del 30 d’octubre, "per la qual les famílies d’interns podien moure’s per tota Catalunya per comunicar amb els familiars, mentre que tots els municipis estaven confinats."

Per la seua part, CC.OO. de Lleida ha demanat a la direcció d’establir protocols d’actuació i de prevenció de riscos contra la Covid-19.

tracking