SEGRE

ENSENYAMENT UNIVERSITAT

Una incidència tècnica deixa la UdL sense classes telemàtiques a la tarda

Arran de talls elèctrics que van danyar el sistema i van provocar la caiguda del campus virtual, el correu electrònic i el web || L'avaria havia de quedar reparada ahir

El campus de Cappont de la UdL, en una imatge d'arxiu.

El campus de Cappont de la UdL, en una imatge d'arxiu.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una incidència tècnica externa va deixar ahir a la tarda la Universitat de Lleida (UdL) sense servei informàtic de cap mena, de manera que es va quedar sense correu electrònic, pàgina web ni campus virtual. Això va suposar que es veiessin afectades totes les classes i altres activitats docents telemàtiques que estaven previstes durant la tarda, precisament en un moment en què tota la docència teòrica s’imparteix de manera virtual, com una de les mesures ordenades per la Generalitat per frenar l’expansió del coronavirus.

El vicerector d’Infraestructures, Narciso Pastor, va confiar que l’avaria pogués ser reparada al final del dia perquè no afectés les classes de la jornada d’avui.

“És una situació preocupant perquè en aquests moments, en els quals els professors han d’efectuar les activitats de manera telemàtica, si no funciona l’eina, no pot fer-se. Si normalment això és greu, ara és gravíssim, per això aboquem tots els nostres esforços a solucionar-ho”, va assenyalar.

Pastor va explicar que cap a les 17.30 hores es van produir diversos talls en el subministrament elèctric que van afectar el Rectorat, on es troba el centre de processament de dades (CPD), el cor del sistema informàtic. Va relatar que aquests talls externs van fer saltar els diferencials i van danyar alguns sistemes que proporcionen subministrament als equips connectats i va afegir que “com a conseqüència d’aquesta situació s’han anat desplomant en cadena tots els sistemes, webs, campus virtual i correu electrònic”. Al no poder informar de manera interna de la incidència a la comunitat universitària, la UdL va haver de recórrer a les xarxes socials.

El vicerector va detallar que els tècnics van necessitar unes dos hores per localitzar concretament l’origen de l’avaria i per “rearmar”, i per provar el sistema perquè funcionés de nou correctament hi invertirien amb tota probabilitat entre dos i tres hores més.

tracking