SEGRE

Acusen la Paeria d'intentar desallotjar de "males maneres" els sense sostre dels Camps Elisis

Veuen desproporcionat el dispositiu policial i diuen que hi ha testimonis que han vist un agent espentejant un home gran

Moment en què s'ha desallotjat diverses persones sense sostre dels Camps Elisis de Lleida.

Moment en què s'ha desallotjat diverses persones sense sostre dels Camps Elisis de Lleida.Plataforma Fruita amb Justicia Social

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Plataforma Fruita amb Justícia Social ha acusat a la Paeria d'intentar desallotjar "de males maneres" les persones sense sostre que dormien als Camps Elisis. Lamenten que malgrat la pluja i el fred, a primera hora d'aquest dimecres treballadors de l'empresa de neteja Ilnet i la Guàrdia Urbana han retirat les pertinences d'aquestes persones que dormen al ras en aquest espai i els han comunicat que no podrien quedar-s'hi. Així mateix, també asseguren que no hi havia cap treballador social i que no s'ha ofert cap alternativa com a refugi. També denuncien el "desproporcionat" dispositiu policial i diuen que hi ha testimonis que han vist un agent espentejant un home gran, provocant-li contusions.

Precisament la passada nit ha entrat en servei el Pla Iglú de la Paeria que allotja les persones sense sostre al pavelló 4 de Fira de Lleida, als Camps Elisis. El consistori ha informat que aquesta primera nit hi han anat 13 persones sense sostre a dormir, una xifra que la Plataforma considera molt inferior, tenint en compte que al carrer, just al davant, hi havia una desena de persones que han dormit a la intempèrie.

La Plataforma no entén que a primera hora del matí s'intenti fer fora de l'espai públic les persones que estan dormint al ras i que haguessin pogut dormir al pavelló. Per aquest motiu, denuncien formes "intimidatòries i d'agressivitat" per part dels agents de la Guàrdia Urbana.

Fonts de l'Ajuntament de Lleida han sortit al pas de les acusacions de la Plataforma Fruita amb Justícia Social assegurant que part dels 13 sense sostre que han passat la primera nit al pavelló 4 de Fira de Lleida formaven part del grup que ha estat desallotjat al matí dels Camps Elisis. Així mateix, han apuntat que aquest col·lectiu tenia cita per dormir al pavelló i no s'ha presentat. En aquest sentit, han justificat el desallotjament per raons de "salubritat i higiene urgents" i han assegurat que el Pla Iglú atendrà a les persones que dormien en aquesta zona.

Segons les mateixes fonts, en les darreres setmanes l'equip d'inclusió ha treballat amb aquestes persones fent intervenció directa al carrer i se'ls ha anat informant de l'obertura d'aquest recurs i se'ls ha citat perquè anessin al Centre Cívic de l'Ereta per a fer-los la valoració social i poder-los derivar al recurs adequat, ja sigui el pavelló de Fira de Lleida o l'Hostal Jericó.

tracking