SEGRE

PANDÈMIA QUEIXES

Els sindicats exigeixen mesures pel brot de Covid a la presó

Justícia suspèn els vis-a-vis per 36 positius

Imatge del Centre Penitenciari Ponent.

Imatge del Centre Penitenciari Ponent.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els sindicats de presons van exigir ahir la conselleria de Justícia que apliqui mesures pel brot de Covid-19 al Centre Penitenciari Ponent després que dilluns aïllessin el mòdul 4 al donar positiu 36 de 88 interns, com va informar aquest diari ahir. També hi ha catorze funcionaris afectats. De moment, el departament ha suspès els vis-a-vis.

Csif va demanar que es faci un cribratge massiu a funcionaris i interns però, segons aquest sindicat, l’administració s’hi va negar. Per la seua part, CCOO va denunciar que falta material de protecció com EPI. També va afirmar que hi ha hagut diversos casos positius entre els presos del Centre Obert i dos entre els funcionaris. Va assegurar que els reclusos han de fer l’aïllament al seu domicili mentre que els treballadors s’han hagut de fer els tests PCR pel seu compte. Justícia va negar hi hagués interns positius. Al seu torn, UGT va recordar que el mòdul 4 és “el motor de l’equipament, ja que gestiona la cuina, la bugaderia...”. Per aquest motiu, va exigir protocols clars per saber com actuar en cas que aquest brot es propagui, ja que la xifra encara podria augmentar. En la mateixa línia, CCOO va exigir que s’informi els reclusos confinats que són aïllats per motius sanitaris i que s’habiliti un mòdul hospitalari.

D’altra banda, funcionaris del jutjat de Primera Instància 4 de Lleida han donat positiu per Covid-19 i han estat aïllats al costat dels seus companys per prevenció.

Tanmateix, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va explicar que el jutge continua treballant i s’ha activat el protocol per substituir els afectats i es procedirà a una desinfecció de les instal·lacions.

tracking