SEGRE

ESNOTICIA

La transmissió del virus continua a la baixa, però puja la pressió a l'UCI

Hi ha 23 pacients crítics, mentre que Salut notifica cinc defuncions a Lleida

L’hospital Arnau de Vilanova compta amb un registre de donants.

L’hospital Arnau de Vilanova compta amb un registre de donants.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La transmissió del virus de la Covid per contagiat continua disminuint i ahir era de 0,82 a la regió sanitària de l’Alt Pirineu i Aran i d’1,03 a la de Lleida. Aquest indicador, l’Rt, també baixa en el conjunt de Catalunya, amb 1,02.

Lleida segueix sent la província amb els millors indicadors, malgrat que el risc de rebrot al pla ha pujat tretze punts, fins a arribar als 653, i al Pirineu, disset més, amb 427. La mitjana catalana està situada en 785 punts.

Segon pacient mort pel brot que ha afectat l’hospital de la Seu d’Urgell

Malgrat les lleugeres millores, hi ha més persones ingressades a les UCI dels hospitals Arnau de Vilanova i Santa Maria, amb un total de 23, quatre més. Tot i així, des de la direcció van afirmar que “hi continua havent cirurgia amb ingrés”.

Al pla ja hi ha 150 persones hospitalitzades, de les quals 83 estan en planta entre els dos hospitals i 43 a les clíniques. A més, a primera hora d’ahir ja hi havia una persona a l’hotel Salut Nastasi. Al Pirineu hi ha 19 hospitalitzats, dos a l’UCI.Així mateix, Salut va registrar cinc víctimes mortals més per Covid a Ponent, mentre que l’hospital de la Seu va registrar la segona defunció pel brot que va patir fa dos setmanes. Era un pacient que tenia una malaltia greu. D’altra banda, s’han diagnosticat 362 casos més al pla, amb un total de 17.114 i 53 més al Pirineu, amb 1.896 positius.

En un altre ordre, ahir es va portar a terme un cribratge a la residència de la tercera edat Sant Domènec de Balaguer, on s’ha detectat un brot amb cinc usuaris i dos treballadors positius.

tracking