SEGRE

Perdonen 168.000 euros de deute a un lleidatà que en cobra 3.800

Per la llei de Segona Oportunitat, al ser “deutor de bona fe”

Hisenda torna 85 milions a Lleida a la Campanya de Renda de 2016 a tancament d'any

Hisenda torna 85 milions a Lleida a la Campanya de Renda de 2016 a tancament d'anyEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutjat mercantil 11 de Barcelona ha perdonat a un veí de Lleida deutes per valor de prop de 168.000 euros a l’acollir-se a la llei de Segona Oportunitat. Per poder optar a aquest procés, els deutors han de complir una sèrie de requisits, com és el cas d’aquest lleidatà, que és ser un deutor de bona fe, haver-se acollit a un pla de pagaments amb els creditors i no haver estat condemnat en ferm per delictes contra el patrimoni, Hisenda, la Seguretat Social o contra el dret dels treballadors.

En aquest cas, el deutor, d’origen coreà i assessorat pels advocats Repara Tu Deuda, havia acumulat deutes amb deu entitats bancàries i de crèdit, a banda de deure més de 20.000 euros a Hisenda.

El jutge considera que compleix els requisits per acollir-se a la llei de Segona Oportunitat. El lleidatà ingressa una nòmina de 1.800 euros i uns altres 2.000 euros al mes per la seua col·laboració com a metge en una clínica.

En aquest sentit, Repara Tu Deuda assenyala que “no tots els nostres clients estan a la ruïna. En alguns casos, són persones solvents, però que per diferents motius es van endeutant fins a no veure la sortida”.

“Ser cauts”

Els advocats assenyalen la importància de ser cauts a l’hora de sol·licitar préstecs. “Si el deutor té problemes amb un banc s’ha d’anar amb compte amb la firma de nous crèdits que resolen el problema a curt termini, però l’agreugen a llarg”, asseguren en aquest sentit. Quan els clients no tenen capacitat de refinançar els seus deutes negociant de forma individual amb els seus creditors és quan s’inicia el procediment de la llei de Segona Oportunitat que s’ha aplicat en aquest cas i que s’ha resolt de forma satisfactòria per a aquest lleidatà. “Molts tenen por d’iniciar els tràmits per si resulta complicat i d’altres simplement no poden pagar els honoraris que els demanen alguns advocats”, lamenten els lletrats de Repara Tu Deuda.

tracking