SEGRE

EQUIPAMENTS SERVEIS SOCIALS

Sensesostre denuncien que la Paeria de Lleida els va vetar l'accés a l'alberg a la Fira

Una desena de persones afirmen que no van poder passar-hi la nit dimarts “perquè no teníem el tiquet” || Finalment, ahir a la nit sí que hi van poder pernoctar

Els sensesostre, ahir als Camps Elisis amb un membre de Junts Sumem.

Els sensesostre, ahir als Camps Elisis amb un membre de Junts Sumem.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una desena de persones sense llar van denunciar ahir que l’ajuntament no els va deixar passar la nit de dimarts a dimecres a l’alberg per a sensesostre que ha habilitat al pavelló 4 de la Fira en el marc del pla Iglú d’hivern. “Hi vam anar quan va obrir el pavelló i vam demanar poder-hi entrar perquè plovia i feia fred, però no ens van deixar perquè no teníem el tiquet que havíem de demanar al centre cívic de l’Ereta, i ens vam quedar dormint al ras entre cartrons, malgrat que al pavelló només hi van dormir tretze persones quan té capacitat per a setanta”, va denunciar un d’ells, un home de mitjana edat que va venir a Lleida per intentar treballar en la campanya de la fruita i que encara segueix a la ciutat.

Davant de la negativa, aquestes persones van passar la nit entre cartrons a sota d’un dels coberts dels Camps Elisis.

La PAH va denunciar ahir que la Paeria “deixa al carrer” 2 persones que van ser desnonades a l’octubre

“No seria més fàcil que poguéssim agafar aquests maleïts tiquets al pavelló en comptes d’anar a l’altra punta de la ciutat i haver de deixar les nostres coses personals aquí? No té sentit”, es va lamentar un altre.

La cosa no va acabar aquí, i ahir a primera hora del matí la Guàrdia Urbana va desallotjar el cobert en el qual pernoctaven. “Ens han pres els cartrons en què dormíem, la roba, restes de menjar i han empès a terra un dels nostres, s’han mostrat molt autoritaris”, van assegurar. Un fet que van corroborar les entitats Fruita Amb Justícia Social i Junts Sumem, que ahir els va donar menjar, roba i sacs de dormir.

“Ens han tractat com animals i, mentrestant, el pavelló està buit”, van concloure, indignats.

Fonts municipals van assegurar que aquestes persones tenien cita al centre cívic de l’Ereta per poder derivar-les al pavelló o a l’alberg Jericó i no s’hi van presentar. Van assegurar que el campament va ser desmantellat “per raons d’higiene i salubritat”.

A més, van explicar que altres persones que pernoctaven allà sí que van dormir al pavelló. Finalment, ahir sí que van poder passar la nit al recinte. En un altre ordre de coses, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) va denunciar ahir que la Paeria “deixarà avui al carrer dos persones”, desnonades el dia 9 d’octubre.

Des d’aleshores, el consistori els havia pagat una pensió i la PAH critica que ara l’ajuntament “abandoni al carrer una dona i el seu pare de setanta anys en ple toc de queda”. Per aquest motiu, van exigir a la Paeria una solució després d’una gestió “deficient i humiliant”.

tracking