SEGRE

COMERÇ INFORME

L'Eix i carrers adjacents tenen 177 locals tancats, el 27% del total

Des del gener han obert 9 botigues, mentre que 44 han abaixat la persiana || Magdalena, Democràcia, Remolins i Ferran, l'àrea on n'hi ha més de buits

Un local tancat en un carrer Sant Antoni desert, ahir.

Un local tancat en un carrer Sant Antoni desert, ahir.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La principal artèria comercial de Lleida, l’Eix, i els seus carrers adjacents compten amb 177 locals tancats, la qual cosa representa el 27% dels 655 que hi ha a la zona. Des del mes de gener, han tancat quaranta-quatre comerços i només n’han obert nou. Aquestes són algunes de les dades del Cens d’activitats econòmiques situades a les plantes baixes dels edificis de l’Eix Comercial que ha elaborat el professor de la Universitat de Lleida (UdL) Jaume Macià en col·laboració amb la Paeria. Ahir es va fer públic aquest informe, que analitza els locals que hi ha entre els carrers Alcalde Costa (en un extrem) i Cardenal Remolins i Magdalena (a l’altre), incloent-hi els adjacents com Cavallers, Democràcia, Audiència, Trinitat, Santa Marta, o la façana de rambla Ferran i Francesc Macià annexa a l’Eix.

Divideix l’àrea en set zones i detalla els locals tancats en cadascuna. Lidera el rànquing la que comprèn els carrers del Carme, Magdalena, Democràcia, Cardenal Remolins i un tram de rambla Ferran, amb 54 de buits. La segueixen Sant Antoni- Blondel, amb 33; Cavallers-plaça de la Catedral, amb 22; i plaça de la Sal-Carme-Ferran, amb 20. En canvi, els que menys locals tancats tenen són les zones plaça Paeria-Sant Joan-Francesc Macià i Alcalde Costa, amb 15 en cadascuna; i la del carrer Major i el tram de Blondel annex, amb 17.

Els establiments en actiu han passat de ser 513 el març passat a 478 a l’octubre

Respecte als 44 locals que han tancat des del mes de gener, la majoria a causa de la crisi econòmica provocada per la pandèmia del coronavirus que va començar al març, predominen els de roba, decoració de la llar i cafeteries. Els establiments en actiu han passat de ser 513 al març a 478. El carrer Major és el més afectat pels tancaments (13). Curiosament, només un dels nou establiments que han obert en el que va d’any està en aquest carrer i la majoria són bars i botigues de roba.

L’estudi conclou que l’auge de la compra en línia, els canvis d’estratègia d’empreses multinacionals i el fet que la majoria de comerços de l’Eix no siguin de productes de primera necessitat són algunes de les principals causes dels tancaments d’establiments.

tracking