SEGRE

TRANSPORT PANDÈMIA

Renfe torna 37.000 bitllets amb parada a Lleida per 1,4 milions

Com a conseqüència de la pandèmia, des del passat 14 de març || La companyia facilita ara la devolució i serà gratuïta fins al dia 20 d'aquest mes

Controls a l’estació de Lleida pel confinament del Segrià a l’estiu.

Controls a l’estació de Lleida pel confinament del Segrià a l’estiu.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Renfe ha tornat 1,4 milions d’euros per la cancel·lació de 37.000 bitllets de tren amb origen o destinació Lleida des del passat 14 de març a causa de la Covid-19. Suposa gairebé el 3 per cent dels 45 milions reemborsats en tot l’Estat. Algunes d’aquestes devolucions són conseqüència de l’anul·lació de trens derivada de les restriccions de mobilitat imposades per combatre la pandèmia durant el primer confinament estricte, encara que també hi ha lleidatans que van haver d’anul·lar viatges pel confinament decretat al Segrià a l’estiu o per altres motius causats per la pandèmia, com el recent nou estat d’alarma i l’aplicació del toc de queda a partir de les 22.00 hores a Catalunya. De fet, només des de l’aplicació de les últimes mesures a Lleida s’han tornat 2.783 bitllets per valor de 112.823 euros.

Usuaris lleidatans van explicar que el confinament nocturn va ser motiu per anul·lar viatges programats a Barcelona i van denunciar que no van rebre l’import complet, ja que hi havia despeses per anul·lació. “El bitllet em va costar 28 euros i me’n van tornar 20”, van lamentar, i van criticar que l’anul·lació de bitllets per la pandèmia “és causa de força major, per la qual cosa haurien de tornar-ho tot”.

Precisament, Renfe va comunicar la setmana passada que tornarà els diners íntegres o canviarà el bitllet de forma gratuïta per als viatgers que no tinguin el desplaçament “adequadament justificat” o no desitgin viatjar amb AVE, Llarga Distància, Avant o Mitjana Distància Convencional. La proposta s’allargarà fins al 20 d’aquest mes. Per als que compressin títols multiviatge d’AVE i Llarga Distància abans del 29 d’octubre, se’ls ampliarà automàticament la validesa en vint-i-tres dies –en cas d’abonaments BonoAve i Bo Col·laboratiu en vigor–.

tracking