SEGRE

Un 14,4% de les proves a Lleida donen positiu i un 12,02% al Pirineu

Un robot d'anàlisi de proves PCR.

Un robot d'anàlisi de proves PCR.ICS Girona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un 14,42% de les proves PCR i els tests d’antígens practicats a la regió sanitària de Lleida donen positiu de coronavirus, el percentatge més elevat de Catalunya, segons dades de Salut. A l’Alt Pirineu i Aran són positives el 12,02 per cent, xifra que situa aquesta regió a la tercera posició. Girona, amb un 13,41 per cent, és la segona.

El departament va notificar una nova defunció al pla, de manera que ja són 391 les víctimes mortals a tota la província des de l’inici de la pandèmia. A més a més, el nombre de positius ascendeix a 19.987 a tota la província al sumar-hi 161 nous casos, dels quals 149 corresponen a les comarques del pla (17.943 en total) i 12 a les de muntanya (2.044). Així mateix, la velocitat de reproducció del virus supera lleugerament el límit de l’1 tant a la regió sanitària de Lleida com a la de l’Alt Pirineu i Aran, ja que les dos se situen en 1,02, segons Salut. Al pla es manté igual que el dia anterior i per la seua part a les comarques de muntanya s’ha incrementat, ja que dissabte era de 0,92. A la resta de regions sanitàries de Catalunya aquesta taxa es troba per sota de l’1 excepte a la Metropolitana Sud.

El risc de rebrot descendeix deu punts a Lleida fins als 671 (és la quarta regió de les set de Catalunya on és més baix) mentre que el risc del Pirineu puja a 492 (43 més), però continua sent el més baix. La capital del Segrià està més ben situada amb una taxa de reproducció del 0,97 i un índex de rebrot de 597.

tracking