SEGRE

TRIBUNALS JUDICI

A judici un avi acusat d'abusar de les seues nétes durant onze anys

El processat, de 72 anys, hauria comès les agressions des que les nenes tenien 3 anys || La Fiscalia sol·licita que se l'empresoni durant més d'una dècada

Imatge d’arxiu dels jutjats del Canyeret.

Imatge d’arxiu dels jutjats del Canyeret.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Fiscalia sol·licita una condemna de dotze anys de presó per a un home de 72 anys, A.L.A., acusat d’abusar sexualment de dos nétes durant més d’una dècada. Està previst que el judici se celebri dimecres de la setmana que ve a l’Audiència de Lleida. El Ministeri Públic acusa l’home de dos delictes continuats d’abús sexual a menors de 16 anys. Les nenes tenen actualment 17 i 12 anys. Els fets van tenir lloc, segons l’escrit d’acusació de la Fiscalia, des de l’any 2006 i es van prolongar fins al 2017.

L’acusat, segons el fiscal, “aprofitant que les seues nétes anaven a casa seua a dinar en diferents dies de la setmana, amb ànim libidinós, va abusar sexualment d’elles, efectuant-los tocaments per tot el cos i particularment a les zones íntimes”. Els tocaments haurien començat, segons el Ministeri Públic, quan la germana gran tenia només tres anys. En aquell moment la petita encara no havia nascut.

El pare de les menors va denunciar el cas l’any passat quan li van relatar què els havia passat

Els suposats abusos no es van destapar fins al 27 de gener de l’any passat, quan les menors van explicar al seu pare el que passava. L’home, del qual no ha transcendit si era el fill de l’acusat o el gendre, va denunciar el cas.

El jutjat d’instrucció número 1 de Lleida va investigar el cas i el dia 13 de febrer va dictar contra l’imputat, que es troba en llibertat amb càrrecs, una ordre d’allunyament i de prohibició de comunicació amb les nétes. Segons l’acusació, es va poder determinar que els tocaments haurien tingut lloc des de l’any 2006 i es van prolongar fins al 2017.

La Fiscalia, a més de la petició de dotze anys de presó com a autor de dos delictes continuats d’abusos sexuals, també sol·licita deu anys més d’allunyament i que indemnitzi cadascuna de les nétes amb 50.000 euros pels danys morals ocasionats. El judici està fixat per a les 9.30 hores del dimecres 18.

Dos denúncies a la setmana per delictes sexuals a Lleida

Els Mossos d’Esquadra han comptabilitzat un total de 64 denúncies per delictes sexuals a les comarques lleidatanes durant el primer semestre del 2020, de les quals 33 van ser per abusos sexuals i 23 més, per agressions, és a dir, que es van cometre amb l’ús de violència o intimidació. Aquesta xifra representa més de dos casos a la setmana. La xifra ha augmentat en els últims anys. D’altra banda, amb aquest cas, l’Audiència de Lleida haurà acollit des del mes de setembre passat, quan es va reprendre l’activitat judicial després de l’aturada per la Covid, un total de sis judicis per delictes d’abús sexual, dels quals la meitat de les víctimes són menors d’edat. Així mateix, el 25 de novembre vinent està previst el judici contra l’exlíder de Vox per abusos a persones amb discapacitat.

tracking