SEGRE

TRANSPORT FERROCARRILS

Institucions i usuaris celebren que l'AVE 'low-cost' pari a Lleida

Renfe confirmava ahir que l'AVLO tindrà parada després que diumenge digués que ho estudiava || Destaquen que contribuirà a captar més inversions al territori

Imatge d’arxiu de l’AVE ‘low-cost’, denominat AVLO, que entrarà en funcionament el 2021.

Imatge d’arxiu de l’AVE ‘low-cost’, denominat AVLO, que entrarà en funcionament el 2021.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’AVE barat, conegut com AVLO, finalment tindrà parada a Lleida. Així ho van confirmar ahir fonts de Renfe a aquest diari, després que diumenge el president de la companyia, Isaías Táboas, digués que ho estaven “estudiant”. De fet, aquest nou servei amb tarifes de 10 euros i que es posarà en marxa el primer trimestre del 2021 també pararà a Tarragona, Girona i Figueres. D’aquesta manera, es tanca una polèmica de més d’un any quan Renfe va assegurar que l’AVLO només pararia a Barcelona, Saragossa i Madrid, la qual cosa va generar la crítica unànime de les institucions lleidatanes. La rectificació de Renfe va ser celebrada ahir per les institucions de Lleida i els usuaris diaris de l’Avant Lleida-Barcelona.

L’alcalde, Miquel Pueyo, va recordar que quan Renfe va descartar que l’AVLO parés a la ciutat va demanar a Táboas “que ho reconsiderés” i no va dubtar a qualificar-ho d’“una notícia excel·lent per a Lleida i els usuaris de tren que millorarà substancialment les nostres comunicacions”. Per la seua part, el president de la Cambra de Comerç, Jaume Saltó, va afegir que l’AVLO “facilitarà que empreses i turistes puguin venir a Lleida una vegada superem la pandèmia i no dubto que servirà per atreure més inversions al territori”. Paral·lelament, la portaveu d’usuaris de l’Avant Lleida-Barcelona, Conxita Font, va assegurar que “tot el que sigui oferir més serveis i a millor preu ens sembla bé, ja que contribuirà que més persones utilitzin el tren i millorarà la connectivitat de Lleida”.

tracking