SEGRE

ESNOTICIA

L'Arnau de Vilanova de Lleida es prepara per a un possible rebrot al gener

Col·loquen els mòduls del nou edifici prefabricat, que tindrà 88 llits || Demanen concretar amb quin personal es cobrirà

Imatge d’un dels mòduls que es van traslladar ahir des de Cardona.

Imatge d’un dels mòduls que es van traslladar ahir des de Cardona.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La constructora D’Aro va començar ahir a traslladar i a col·locar els mòduls industrials que configuraran el nou edifici de l’hospital Arnau de Vilanova, que tindrà 88 llits. Durant dos setmanes es prepararan els 60 blocs que formen tot el conjunt. Després d’avançar els treballs al centre productiu de Compact Habit a Cardona, a Lleida “s’apilaran els mòduls i s’acabaran d’instal·lar els elements que no es podien executar abans, com l’ascensor, les instal·lacions i la coberta”, va explicar a ACN el conseller delegat de l’empresa, Jordi Tragant. El futur edifici de l’Arnau s’ha dissenyat amb un mètode basat en la fabricació, transport i muntatge de mòduls tridimensionals completament equipats i cada dia es traslladaran sis blocs al centre des de Cardona. Cada un supera els 15 metres de llarg, cinc d’ample i quatre d’altura i pesen al voltant de 40 tones.

Per la seua part, el secretari de la Junta de Personal de l’Arnau i portaveu de Metges de Catalunya, José Ángel Montañés, va assenyalar que no queda clar quin tipus de pacients s’atendran i quin personal sanitari hi treballarà si no hi ha més contractacions.

Ramentol assenyala que esperen una tercera onada de Covid a l’hivern, però a Lleida ja seria la quarta

La previsió és que el nou edifici estigui operatiu a mitjans de gener i els treballs han comportat la reubicació de l’entrada del pàrquing de l’hospital.

Precisament, el secretari general de Salut, Marc Ramentol, va assenyalar que el departament espera una tercera onada de Covid a l’hivern (seria la quarta al Segrià). Tot i així, va dir que no poden predir quan seria, però va advertir del perill que suposaria que se sobreposés a l’actual onada sobretot si la desescalada de les restriccions és “excessivament ràpida”.

Imatge d’un dels mòduls que es van traslladar ahir des de Cardona.

Imatge d’un dels mòduls que es van traslladar ahir des de Cardona.AMADO FORROLLA

tracking