SEGRE

Tancades dues escoles bressol de Lleida per un positiu en cada una

Per un positiu en cada una, però a tot Lleida baixen els aïllats

Les escoles bressol de Lleida reben 638 preinscripcions per a les 677 places vacants

Les escoles bressol de Lleida reben 638 preinscripcions per a les 677 places vacantsAjuntament de Lleida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La pandèmia ha obligat a tancar dos escoles bressol municipals de Lleida ciutat per un positiu a cada centre, seguint les indicacions del gestor Covid, segons va confirmar ahir la Paeria. Són les guarderies municipals de Llívia i Germans Grimm i són les dos primeres que es clausuren per coronavirus, tot i que encara no figuren al llistat d’afectacions del departament d’Educació.

A més, l’escola bressol d’Albarés tenia un grup d’alumnes d’un any confinat i està previst que avui tornin a classe després de deu dies en quarantena sense haver registrat casos positius. Així mateix, la llar d’infants de Golmés preveu reobrir avui després que els tests als alumnes i treballadors hagin donat negatiu. L’únic grup es va confinar dimarts passat per un positiu en un empleat.

Malgrat aquests tancaments, el nombre de classes confinades al conjunt de la província ha descendit de manera notable, al passar dels 143 notificats dissabte passat a 107 ahir, és a dir, 36 menys.

Això comporta també una caiguda dràstica de gairebé un miler de persones en quarantena, entre estudiants i professors. A totes les comarques n’hi ha 2.267, de manera que són 962 menys que les 3.229 de l’últim balanç. El Segrià té 61 grups afectats, 13 menys, i 1.229 persones aïllades, enfront les 1.675 del registre anterior. Els centres amb més classes confinades són Ilerna, amb 6 grups i 156 persones, Mater Salvatoris (5 i 114) i Balàfia (4 i 78).

Les següents comarques amb més aïllats són la Segarra, amb 12 grups i 316 persones, i la Noguera, amb 10 i 246. A l’Urgell n’hi ha 7 i 146; a l’institut Aran de Vielha n’hi ha 6 i 134; al Pla, 5 i 78; al Solsonès, 4 i 60; i a l’Alt Urgell, 2 i 51. En canvi, als Pallars Jussà i Sobirà no hi ha aules confinades, però sí 4 i 3 persones en quarantena, respectivament. Als centres educatius de les Garrigues i l’Alta Ribagorça no hi ha afectació per Covid.

tracking