SEGRE

Demanen vacunar-se de la grip per evitar símptomes greus de Covid-19

Els experts asseguren que haver passat la malaltia pot complicar el coronavirus

Un infermer administra la vacuna de a grip.

Salut dóna per finalitzada l'epidèmia de la gripSegre

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“Hi ha evidència científica que si una persona ha estat malalta de grip i després s’infecta de la Covid-19, aquesta pot tenir símptomes més greus, sobretot en els majors de seixanta anys, els que tenen malalties cròniques o les embarassades”, va afirmar el cap d’epidemiologia de Lleida, Pere Godoy, per la qual cosa va recalcar la importància de vacunar-se de la grip. “Cal fer-ho cada any, però amb la pandèmia és més aconsellable.” La campanya per a aquesta vacuna va començar el passat 15 d’octubre i el departament de Salut ha distribuït 80.000 dosis a la província de Lleida.

Godoy va explicar que durant l’hivern, en països de l’hemisferi sud el virus de la grip “ha tingut poca circulació”. “Hi hauria diverses raons, com que les mesures preventives per evitar la propagació de la Covid són compatibles amb les de la grip, ja que la seua transmissió és semblant. A més, amb la neteja, les distàncies, la reducció de les trobades i els confinaments ha condicionat de manera indirecta en el fet que hi hagi hagut menys grip.”

L’epidemiòleg també va assenyalar que “quan apareix un nou virus, aquest acostuma a desplaçar els altres”, però va advertir que “s’ha de tenir molta precaució amb el de la grip, perquè pot canviar durant el mateix hivern i el que hagi passat a l’hemisferi sud no vol dir que també passi aquí. No ens en podem fiar i hem de prendre les mateixes mesures que sempre”. Alguns CAP de Lleida han habilitat cinquanta-un espais alternatius per portar a terme la vacunació per evitar contagis als ambulatoris.

tracking