SEGRE

El brot de Covid de la presó de Lleida ja afecta cinquanta persones

El sindicat CSIF denuncia que es continuen fent trasllats de Ponent al Centre Obert

Vista aèria de la presó de Lleida.

Vista aèria de la presó de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de trenta-vuit interns i dotze empleats del Centre Penitenciari Ponent continuaven ahir contagiats de Covid-19, segons les dades del departament de Justícia, després que fa una setmana es detectés un brot en el mòdul 4. Concretament, hi havia 34 interns infectats en aquest mòdul i quatre més ingressats al d’infermeria. Al seu torn, a més dels dotze funcionaris de Ponent, hi havia dos empleats més amb coronavirus al Centre Obert. Val a destacar que Justícia va suspendre els vis-a-vis al centre al detectar-s’hi el brot.

Per la seua part, el sindicat CSIF va denunciar ahir que, malgrat aquesta situació, es continuen portant trasllats des de Ponent fins al Centre Obert i va afirmar que “s’hauria d’evitar aquest tipus de moviments per garantir la seguretat del centre receptor, ja que s’incrementa el risc de contagi per als interns residents al Centre Obert i per als seus funcionaris”. Segons el CSIF, des de dijous passat s’ha traslladat tres interns de Ponent al Centre Obert i està previst que es faci amb sis més en els propers dies.

D’altra banda, els sindicats UGT, CCOO, CSIF i CATAC promouen una recollida de firmes per demanar el cessament de la cúpula penitenciària a Catalunya. Denuncien que la secretaria de Mesures Penals està prenent “decisions erràtiques per prevenir l’impacte de la Covid i ha traspassat una línia roja, cosa que no podem tolerar”. Els sindicats enviaran les firmes a la conselleria de Justícia per reclamar la substitució dels dirigents.

tracking