SEGRE

TRANSPORT MOBILITAT

Els autobusos de Lleida perden la meitat d'usuaris en 8 mesos de pandèmia

El toc de queda i el tancament perimetral del cap de setmana fan caure un 15% més els viatgers, que ara són 14.000 diaris || En totes les línies, amb la flota al 100%

Imatge d’arxiu d’un autobús urbà completament buit.

Imatge d’arxiu d’un autobús urbà completament buit.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Totes les línies d’autobusos estan per sota del 50 per cent després de vuit mesos de pandèmia. Així ho assegura el responsable d’Autobusos de Lleida, Carles Soldevilla. “Tots els perfils de viatgers [jubilats, estudiants i treballadors]”, afegeix. Malgrat aquest descens de l’activitat, el cent per cent de la flota està activa i es reforça a les hores punta i a les sortides i entrades dels col·legis, assegura el responsable de l’empresa. “Hem reorganitzat els autobusos per poder oferir més freqüències en determinades hores amb l’objectiu d’evitar aglomeracions i, per ara, ho estem aconseguint”, recalca. Tanmateix, les restriccions de mobilitat que la Generalitat va implantar a mitjans d’octubre per frenar els contagis de coronavirus han provocat que els autobusos urbans hagin perdut encara més usuaris, amb una baixada d’entre el 10 i un 15% pel toc de queda i el tancament perimetral del cap de setmana, sobretot.

“Actualment tenim una mitjana de 14.000 viatgers al dia, una xifra que cau entre un 10% i un 15 per cent respecte al mes de setembre i un 50 per cent si ho comparem amb els usuaris del febrer, abans que la pandèmia irrompés a la ciutat.” Una caiguda dels usuaris que des d’Autobusos de Lleida atribueixen a les limitacions de mobilitat, “ja que la ciutadania evita desplaçaments que no siguin absolutament necessaris i quan no hi ha cap altra opció de desplaçar-se opten per anar a peu, en bici o vehicle privat abans que utilitzar el transport públic, malgrat que estan perfectament preparats per al servei i amb totes les garanties sanitàries”.

La companyia ha reforçat les línies que passen per centres educatius per evitar aglomeracions

Soldevilla assenyala també que el descens ha estat generalitzat en totes les línies d’autobús. En aquest sentit, va posar en dubte les crítiques de la CUP, que assegurava que es formaven aglomeracions a les entrades i sortides dels col·legis. “Les xifres parlen per si soles i des del principi de curs hem reforçat les línies que passen pels centres educatius com l’L6 (Mercat Bordeta-Agrònoms-Tanatori), L7 (Costa Magraners-Av. Sant Pere), L8 (Balàfia-Clot-Centre) i L10 (Gran de Llívia-Caparrella)”, va sentenciar Soldevilla. S’ha de recordar que al setembre la Paeria va demanar acollir-se a un fons estatal per per cobrir les pèrdues en el transport públic. Del gener al juny els busos van ingressar 750.000 euros, la meitat del que va recaptar durant aquell mateix període el 2019.

tracking