SEGRE

URBANISME PATRIMONI

Obres per arreglar el Turó de Gardeny dos anys després

El 2018 hi va haver un despreniment que va obligar a tallar part del carrer Cos-Gayón || S'ancorarà el talús per poder estabilitzar-lo

Dos operaris col·loquen ancoratges al talús que dóna a Cos-Gayón.

Dos operaris col·loquen ancoratges al talús que dóna a Cos-Gayón.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Dos anys després que la pluja provoqués que part del talús del Turó de Gardeny que dóna al carrer Cos-Gayón i la plaça de l’Excèrcit es desprengués, l’ajuntament va començar la setmana passada les obres de reparació ancorant el sortint per estabilitzar-lo. Així ho va assegurar el tinent d’alcalde d’Urbanisme, Toni Postius, que ahir va visitar les obres, que consisteixen a col·locar 68 ancoratges de tres metres de profunditat a la roca per garantir que no es repeteixi el que va passar ara fa dos anys. Postius va afegir que aquesta actuació “era molt urgent per a nosaltres i els veïns i usuaris del parc de Gardeny reclamaven que s’arreglés com més aviat millor”. Sobre per què han tardat dos anys a reparar-lo, el tinent d’alcalde va dir que “ho hauríem de preguntar a l’anterior govern municipal”, que va abandonar la Paeria el 2019, i Postius també va al·legar que “la pandèmia ha obligat a retardar-ho tot”.

Respecte a les obres, fins ara el que s’havia fet era netejar el terreny de matolls i col·locar una xarxa protectora per evitar més despreniments. Ara, durant les properes quatre setmanes es col·locaran els ancoratges que falten i una altra malla protectora de 600 metres quadrats. L’import total de la intervenció és de 48.399,07 euros i Postius va dir que treballaran per garantir que no hi hagi més despreniments al Turó de Gardeny.

tracking