SEGRE

PRESÓ PANDÈMIA

Confinen un segon mòdul de la presó de Lleida al donar positiu dos reclusos

Dos funcionaris estan hospitalitzats

Vista àrea del Centre Penitenciari de Ponent.

Vista àrea del Centre Penitenciari de Ponent.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La direcció de la presó de Ponent ha aïllat un nou mòdul del centre penitenciari a causa del coronavirus. Segons va confirmar la conselleria de Justícia, s’ha confinat els interns del mòdul 5 al detectar dos casos de reus que han donat positiu en Covid-19. Aquest mòdul confinat se suma al mòdul 4, que ja va ser aïllat el 2 de novembre passat amb 34 interns positius. Després d’aquests dos nous casos, que són interns que estaven destinats a la cuina del centre, ja són 38 els reclusos que han donat positiu en coronavirus, la qual cosa se suma als 14 funcionaris infectats. Segons fonts sindicals, els reclusos aïllats en el mòdul 5 no estan confinats a les seues cel·les com els del 4. Tampoc no han estat sotmesos a PCR i fan “vida normal” sense sortir del mòdul.

En aquest sentit, CCOO va exigir a la direcció que faci proves a tots els funcionaris i a la població reclusa per “conèixer la situació epidemiològica” a Ponent, ja que considera que es troben en una situació sanitària “crítica”. Així mateix, el sindicat va assenyalar que dos dels funcionaris que han donat positiu per Covid-19 estan hospitalitzats i va advertir del risc en la salut d’una plantilla envellida, amb una mitjana d’edat que supera els 50 anys en el cas de la presó lleidatana.

En aquest sentit, va criticar que la direcció del centre s’hagi fet les proves i no les faci als funcionaris. Va tornar a reclamar més mesures de protecció i mesures proactives per evitar nous brots, tal com també va exigir el CSIF.

De fet, els sindicats CCOO, UGT, CSIF i CATAC han iniciat una recollida de firmes per tal de demanar el cessament de la cúpula penitenciària a Catalunya, com ja va publicar ahir aquest diari.

tracking