SEGRE

ESNOTICIA

El Govern debat flexibilitzar les restriccions si continuen millorant les dades sanitàries

El conseller d'Empresa advoca per iniciar ja una reactivació gradual d'aquest sector i Aragonès li retreu que creï “confusió” al filtrar el seu pla || Salut dóna llargues a la proposta de la Cambra de Lleida

L’ampliació de l’Arnau amb un nou edifici pren forma.

L’ampliació de l’Arnau amb un nou edifici pren forma.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Govern es planteja flexibilitzar les restriccions a l’hostaleria i als sectors de l’esport, la cultura i l’estètica si les dades sanitàries continuen millorant. En principi, això seria d’aquí a una setmana, i una de les principals mesures seria permetre una reobertura parcial de bars i restaurants, segons van apuntar diverses fonts. De fet, la conselleria d’Empresa, que dirigeix Ramon Tremosa, ha presentat al Procicat un pla de desescalada per fases en funció de la situació epidemiològica, que permetria reobrir a partir d’aquesta setmana les terrasses al 50% per servir àpats entre les 13 i les 16 hores. En la fase següent, podrien obrir l’interior amb un aforament del 30% i sense barra i mantenir el 50% en terrasses, amb l’horari adaptat al toc de queda. En la tercera, aquests aforaments s’ampliarien al 50% i el 75%, respectivament, i en la quarta ja serien operatius al 100%. Aquest sistema també s’aplicaria al comerç i centres d’estètica.

La filtració d’aquest pla d’Empresa, en mans de JxCat, va indignar el vicepresident amb funcions de president, Pere Aragonès (ERC). “Obrir debats a través dels mitjans sobre què farà o deixarà de fer el Govern només genera confusió”, va dir en un tuit, i va afegir que el Govern vol “aixecar les restriccions quan sigui possible”, però no prendrà “decisions precipitadament” i ho farà “seguint criteris sanitaris”. Precisament, la conselleria de Salut no veu viable aplicar ja el pla de la Cambra de reobrir l’hostaleria de Lleida al 50% de dilluns a divendres. La seua delegada a Lleida, Divina Farreny, va afirmar que “ara mateix, qualsevol mesura que suposi una suavització” de les restriccions “cal prendre-la amb molta cautela”. Després d’indicar que la pressió assistencial “és encara alta”, va assenyalar que “no podem prendre decisions precipitades”. “Encara no podem abaixar la guàrdia”, va concloure.

El secretari general de la Federació d’Hostaleria, Ramon Solsona, va participar ahir en una reunió virtual amb el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, per demanar que el sector pugui reobrir.

Segons Solsona, Argimon “va veure les nostres peticions més que raonables i les estudien, però ens va demanar quinze dies més per obrir amb seguretat”. Solsona va assegurar que Argimon va reconèixer “que a Madrid hi ha resultats sorprenentment bons”.

Baixen a Lleida els ingressats, el risc de rebrot i la taxa de contagi

El risc de rebrot a la regió sanitària de Lleida baixa 14 punts i se situa en 593 (el tercer millor de Catalunya), i la velocitat de transmissió del virus descendeix a 0,94. A l’Alt Pirineu i Aran, en canvi, el risc augmenta 55 punts fins als 685 i la taxa de contagi també ascendeix a 1,37 (és la més elevada de Catalunya). El número d’hospitalitzats també baixa a 175 a Lleida, però es manté estable la xifra de crítics a les UCI (17 a l’Arnau de Vilanova i 6 al Santa Maria). Hi ha 8 ingressats a l’hospital de Tremp (dos més) i 7 a l’Hotel Nastasi. Salut va notificar 205 nous positius, amb la qual cosa el total de contagiats des de l’inici de la pandèmia és de 20.539, dels quals 18.401 al pla (164 més) i 2.130 al Pirineu (41 més). D’una altra banda, el departament no va reportar cap nova defunció, de manera que el total continua en 411.

tracking