SEGRE

ECONOMIA FINANCES

La Paeria preveu un pressupost per al 2021 amb més ingressos i superàvit de 3,5 milions

El govern argumenta que el pla de sanejament per tancar el 2019 amb dèficit els obliga a dissenyar ara uns comptes amb aquest romanent positiu || Espera habilitar a la fi un alberg per a temporers

Pifarré i Freixanet i el coordinador econòmic, Ramon Sentís.

Pifarré i Freixanet i el coordinador econòmic, Ramon Sentís.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El govern de la Paeria va presentar ahir un pressupost per al 2021 marcat per les conseqüències de la Covid, però “lleugerament expansiu” que preveu uns ingressos de 167,2 milions, un 1,78% més que els de l’actual exercici, i unes despeses de 163, (un 0,3 més). La tinent d’alcalde responsable d’Economia, Montse Pifarré, va explicar que al tancar el 2019 amb romanent negatiu es van veure obligats a aplicar un pla de sanejament que implica dissenyar ara un pressupost amb un superàvit de 3,5 milions. Així mateix, va assegurar que aniran incorporant a mesura que vagin arribant els ajuts pendents de la Generalitat, l’Estat i Europa. En aquest sentit, la tinent d’alcalde Jordina Freixanet va dir que és “responsabilitat” de tots els edils, de govern i d’oposició, anar a “buscar recursos” a la resta d’administracions, encara que reconeix totes han patit un descens en els ingressos. Sobre aquest punt, va destacar que en la liquidació d’aquest exercici es reflectirà que moltes persones no han pogut fer front al pagament de taxes.

Va remarcar que tenien l’opció de prorrogar l’actual pressupost, però que al final han decidit elaborar-ne un de nou per “posar el focus” en la reactivació econòmica i l’atenció a les persones. Així, va destacar que han triplicat la partida destinada a ajudar el comerç local, que passa de 50.000 a 325.000 euros, i que a l’estiu esperen disposar d’un alberg per als temporers, que podria estar en un equipament comunitari que seria rehabilitat o de nova planta mitjançant construcció modular. Això sí, Freixanet va assegurar que no podran fer-ho sense el cofinançament de la Generalitat.

El pressupost es divideix en quatre eixos. En el de governança i excel·lència operativa preveuen que els centres cívics siguin una extensió de l’Oficina Municipal d’Atenció Ciutadana, una fira de contractació pública i més punts wifi, entre altres iniciatives. El de projecció de la ciutat inclou accions de suport al comerç i la restauració com digitalització, campanyes de promoció o mediació per als lloguers, no ajuts directes. També preveu captació d’inversions i el pla director del polígon de Torreblanca-Quatre Pilans. El d’igualtat i inclusió contempla 900.000 euros en ajuts a famílies vulnerables i una oficina antidesnonaments. Finalment, el d’emergència climàtica i sanitària preveu un concurs per a un inventari de terreny per acollir grans instal·lacions fotovoltaiques.

ERC admet que el Comú “no se sent còmode amb alguna qüestió”

La presentació del pressupost no va comptar amb cap representant de JxCat ni del Comú, socis de govern d’ERC, a diferència de l’acte de l’any passat en què els tres van ser-hi presents. La tinent d’alcalde i portaveu del govern, Jordina Freixanet, va afirmar que “aquest pressupost el presentem els tres grups de govern”, però va reconèixer que “és evident que el grup del Comú en alguna qüestió no se sent prou còmode”.

No obstant, va subratllar que “estem fent un pressupost per a la ciutat, més enllà de les sigles dels partits, i per tant sempre prioritzarem els consensos i les voluntats que tenim per a la ciutat davant de les aspiracions i els anhels dels diferents partits”.

Així mateix, va assenyalar que escoltaran les propostes de l’oposició, “Hi haurà coses que les veurem de manera diferent, però en tot el relatiu als grans consensos de ciutat, ens hi trobaran”, va remarcar.

tracking