SEGRE

ESNOTICIA

Les acadèmies privades reclamen poder fer classes com a les EOI

Veuen un “greuge” i una “incongruència” que Salut els ho impedeixi per ser activitats extraescolars || Un centenar de centres, vuit de Lleida, signen un manifest

Una aula buida al centre d’idiomes Versailles.

Una aula buida al centre d’idiomes Versailles.CENTRE DE FORMACIÓN IDIOMES VERSAILLES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els centres privats de formació no reglada, com ara les acadèmies d’idiomes o de repàs, reclamen a Salut que anul·li el veto a les activitats extraescolars que els impedeixen fer classes presencials com a mesura per frenar l’expansió del coronavirus perquè, afirmen, està suposant “una catàstrofe” per al sector. A través d’un manifest que han firmat per representants de 111 centres de tot Catalunya, vuit dels quals de Lleida, veuen un “greuge comparatiu i una absoluta incongruència” que les Escoles Oficials d’Idiomes sí que puguin seguir obertes, malgrat que “desenvolupen la mateixa activitat amb un número molt superior d’alumnes per aula”, asseguren els signants.

Argumenten que els centres de formació i acadèmies privades donen servei a molts nens “per poder complementar el treball que es fa a les escoles, que continuen obertes”, i subratllen que les mesures sanitàries que aplicaven abans de veure’s obligades a tancar eren “rigoroses i estrictes”.

Així doncs, remarquen que amb aquesta situació s’està “posant en risc la viabilitat i la possibilitat de supervivència de moltes empreses del sector, que no podran fer front a l’impacte d’aquesta nova suspensió de l’activitat i que es veuran abocades al tancament definitiu”. Així mateix, apunten que aquestes mesures estan provocant “l’aparició de l’economia submergida al sector, ja que la demanda i la necessitat continua existint”. “La prohibició de les classes presencials en els centres fa que els usuaris busquin alternatives fora de qualsevol tipus de control, també sanitari”, incideixen.

D’altra banda, recalquen que el seu “compromís” amb la lluita contra el coronavirus és prioritària, però alhora reclamen “amb contundència que les mesures siguin coherents i no provoquin greuges entre acadèmies privades que desenvolupen formació extraescolar reglada i Escoles Oficials d’Idiomes que posen innecessàriament en perill, no només la pervivència de les acadèmies, sinó la mateixa existència d’un servei educatiu que és molt necessari per a molts nens i famílies”. En aquest sentit, els centres de Lleida que s’han adherit al manifest són LM Idiomes, One to one English (Cervera), Escola d’Almenar-AESFORMS, Sit Xat English, Punt d’Estudi Lleida, Centre de Formació Idiomes Versailles, Yes We Can-English i Formació Miró.

tracking