SEGRE

HABITATGE BARRIS

Una okupació a l'Eix Comercial de Lleida acaba amb un incendi i dos denúncies de robatori

La Guàrdia Urbana va identificar 9 persones que vivien il·legalment al número 47 de Sant Antoni des de feia dos mesos || Van ser desallotjats per un foc en un pis

Estat en el qual es trobaven els baixos del bloc okupat.

Estat en el qual es trobaven els baixos del bloc okupat.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’okupació de l’edifici número 47 al carrer Sant Antoni va finalitzar ahir amb dos denúncies de robatori, un incendi en un pis i un desallotjament ordenat per l’ajuntament. Els successos van començar a primera hora del matí, quan el responsable de les obres de rehabilitació del número 45 del carrer Sant Antoni va denunciar davant de la Guàrdia Urbana que algú els havia robat eines i materials durant la nit. El denunciant, el gestor immobiliari Enric Joan Martí, no va dubtar a assenyalar com a autors un grup de joves que okupaven des de feia dos mesos l’edifici del costat, el número 47.

“Van entrar per la teulada de l’edifici i, amb una destral, han trencat un dels finestrals del nostre terrat per entrar”, va dir Martí, que va afegir que aquests okupes “porten com a mínim des del setembre vivint allà i creiem que han comès diversos robatoris per la zona, a part d’atracaments en ple carrer”. Minuts després que la Guàrdia Urbana es presentés a l’edifici i identifiqués les nou persones que hi havia, l’amo d’un bar proper va denunciar que aquella mateixa nit algú havia robat aliments del seu establiment. “Excepte els baixos, l’edifici està totalment buit i els lladres van entrar pel terrat”, va dir una de les treballadores.

La Paeria va ordenar desallotjar l’immoble per l’incendi al comprovar que era inhabitable

Les sospites que els lladres del bar van ser els mateixos que els de l’edifici en obres van augmentar després que els agents policials veiessin que entre l’edifici en obres i el del bar, separats pel carrer Rastro, hi havia una planxa metàl·lica que unia els dos terrats. “Els lladres la van utilitzar per poder creuar el carrer, és surrealista”, va afegir Martí. Per la seua part, els agents de la Policia Local van iniciar una investigació després de les dos denúncies per robatori.

Però la cosa no va quedar aquí. Poc després de les tres de la tarda, els veïns van avisar el propietari de l’immoble okupat –que havia denunciat els intrusos el setembre passat– que s’havia produït un incendi a l’últim pis. “Podia haver passat una desgràcia, perquè allà hi havia bombones de butà i objectes inflamables”, va dir Andreu Arbiol, el propietari, que juntament amb els bombers i la policia van instar els okupes que abandonessin l’edifici. Finalment no van tenir cap altra opció ja que, arran d’una inspecció tècnica, l’ajuntament va decretar que l’immoble no complia les condicions higièniques i sanitàries per viure i els va obligar a anar-se’n, oferint-los allotjar-se a l’alberg Jericó. Després que marxessin, l’amo de l’immoble va tapiar la porta.

Estat en el qual es trobaven els baixos del bloc okupat.

Estat en el qual es trobaven els baixos del bloc okupat.MAGDALENA ALTISENT

tracking