SEGRE

TRÀNSIT CIRCULACIÓ

Conductors de patinets diuen que poden seguir anant per les voreres

Al·leguen que la Paeria ja en regula l'ús amb una ordenança || L'ajuntament ho analitzarà però, si la nova normativa és obligatòria, “caldrà complir-la”

Membres de l’associació MVP Lleida, dimarts amb els seus patinets.

Membres de l’associació MVP Lleida, dimarts amb els seus patinets.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’associació Vehicles de Mobilitat Personal (VMP) Lleida assegura que els patinets elèctrics podran seguir circulant per la vorera a la capital del Segrià partint de l’ordenança municipal i malgrat que el Govern central anunciés dimarts un nou Reial Decret que, entre altres aspectes, regularà els VMP, amb la prohibició de la seua circulació per voreres i zones de vianants. L’associació afirma que “la publicació del BOE en cap moment impedeix que l’ordenança municipal permeti accedir o circular a alguns tipus de vehicles per determinades zones de vianants”.

L’ordenança diu que “excepte en moments d’aglomeració, poden circular patins, monopatins, bicicletes o similars per parcs, passejos centrals, voreres de més de 5 metres d’amplada en els quals almenys hi hagi 3 metres lliures, per carrers de vianants exclusivament durant horari nocturn (de 21.00 a 9.00 h) i zones autoritzades”. Així, entenen que “a l’haver-hi un article que ens permet expressament la circulació per voreres en unes hores i en determinades característiques, afirmem que no queda prohibit circular per les voreres”.

Per la seua part, des de la Paeria van explicar que s’“analitzarà amb detall la normativa estatal i caldrà veure quines especificitats estableix. Però és obvi que el que sigui d’aplicació obligatòria caldrà complir-ho”. En cas de no ser així, el consistori analitzarà el que es proposa des del Govern central i es parlarà amb els representants d’aquest sector per prendre la decisió ea més consensuada possible. Fins aleshores, es regiran pel projecte Lleida Ciutat 30.

tracking