SEGRE

ESNOTICIA

El Govern allarga les restriccions deu dies i el dilluns 23 iniciarà la desescalada

El Govern va decidir ahir prorrogar 10 dies les actuals restriccions per la Covid, tret de per als centres d'estètica, que podran obrir demà. Afirma que “cal doblegar” la corba de la pressió sanitària, però va avançar que a partir del dilluns 23 s'inicia la desescalada amb la reobertura de les terrasses i les activitats de lleure i esport a l'aire lliure.

Imatge de les professionals del centre estètica Sara Buira de Lleida, preparades per obrir.

Imatge de les professionals del centre estètica Sara Buira de Lleida, preparades per obrir.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Govern de la Generalitat ha decidit prorrogar 10 dies més les actuals restriccions per frenar l’expansió de la Covid-19, per la qual cosa la restauració, cines, recintes esportius i gimnasos, entre altres sectors, seguiran tancats com a mínim fins a la mitjanit de dilluns 23 de novembre, que és quan s’iniciarà la desescalada amb la recuperació de les activitats a l’aire lliure, tant de lleure com esportives, i l’obertura de les terrasses de bars i restaurants. Tot i així, el Procicat va aprovar que els centres d’estètica i massatge puguin obrir demà, ja que, segons la consellera de Salut, Alba Vergés, la resolució es publicarà avui a la nit al Diari Oficial de la Generalitat. Es manté la limitació del 30% de l’aforament als centres de culte i, alhora, s’afegeix que no poden acollir més de 100 persones.

“La corba epidemiològica està baixant, però ens trobem al pic de la pressió assistencial als hospitals, cal abaixar-la i per això demanem un esforç més”, va assenyalar Vergés, que va dir que s’estan detectant 500 casos menys al dia a Catalunya, però que “hi ha 583 ingressats a les UCI, molt per sobre de l’objectiu dels 300, i el risc de rebrot és molt alt”, amb gairebé 600 punts.

La Federació Catalana de Futbol fixa per al 5-6 de desembre el reinici de les lligues territorials i de base

La consellera va explicar que cal fer una desescalada progressiva i va avançar que “el dilluns dia 23 es recuperen les de l’aire lliure, ja que suposen un menor risc epidemiològic”. Respecte a altres sectors, com el de la cultura o les extraescolars, el Procicat les analitzarà una per una abans d’acabar la pròrroga per decidir com es reactiven. No obstant, la Federació Catalana de Futbol ja ha fixat per al cap de setmana del 5 i 6 de desembre la tornada de les competicions territorials i de base de futbol i futbol sala.

Per la seua part, el secretari de Salut Pública, José Maria Argimon, va dir que “necessitem aquests 10 dies”. Va explicar que el 40% de l’activitat de l’Atenció Primària és de Covid i que la xifra de les UCI és molt elevada, però va assenyalar que “la dels ingressos hospitalaris s’està estabilitzant”.

“No sortirem d’aquests 10 dies amb uns indicadors extraordinaris, però sí millors que els d’ara i podrem recuperar activitat i gestionar millor la pandèmia”, va manifestar. Argimon va reconèixer que no sap per què la Comunitat de Madrid ha reduït la incidència de la Covid-19 amb la restauració oberta, va subratllar que la realització de tests d’antígens no pot ser una explicació, però va remarcar que “allà la segona onada va començar abans”.

Els centres d’estètica ja poden obrir demà

Els centres d’estètica i massatges ja poden tornar a apujar la persiana a partir de demà, segons va anunciar la consellera de Salut, Alba Vergés, després d’estar tancats des del 16 d’octubre. L’obertura serà, com és habitual, oferint serveis individuals i amb cita prèvia. El sector va celebrar “a la fi” la reobertura, ja que va considerar que el tancament “ha estat injust”. “No hem estat cap focus de contagi i complíem totes les mesures de prevenció”, va explicar ahir Noelia Rodelas, gerent d’Innova Centro Estético a Lleida. “Tenim un grup de WhatsApp amb centres de Catalunya i el sentiment ha estat d’injustícia total”, va dir. Va afegir que “des d’ahir els telèfons no han parat de sonar”. Les seues tres empleades van entrar en un ERTO “ja que sense ingressos no podia cobrir els sous, però sí que he hagut de fer front al lloguer del local i als impostos”. L’anunci va causar la indignació d’escoles de música, que no comprenen per què aquestes no poden obrir “si oferim classes de forma individual”. 

tracking