SEGRE

ESNOTICIA

L'hostaleria veu “una falta de respecte” no poder reobrir ja

Recorden que a Madrid “la situació ha millorat sense clausurar bars” || Desil·lusió en l'esport perquè no deixin ni entrenar

Imatge de la protesta del sector esportiu dimecres a Barcelona.

Imatge de la protesta del sector esportiu dimecres a Barcelona.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’anunci de la Generalitat de prorrogar deu dies més les restriccions i el tancament de bars i restaurants no va caure gens bé al sector de l’hostaleria, que ho veu “una falta de respecte” atesa la seua situació, que recalca que és “dramàtica”. Així ho va assegurar el secretari general de la Federació d’Hostaleria, Ramon Solsona, que va criticar que “es manté el tancament, però sense que hi hagi nous ajuts i sense haver escoltat ni analitzat cap de les nostres propostes, és per picar de cap contra la paret”. En aquest sentit, va recordar que la Federació i la Cambra de Comerç de Lleida van proposar fer una prova pilot a la província en la qual l’hostaleria obrís al 50%, però “ni tan sols s’han parat a estudiar-la, quan en altres comunitats com Madrid han baixat els contagis amb els bars i restaurants oberts”, va dir Solsona, que va recordar que “fins i tot la consellera i els doctors Argimon i Mitjà van elogiar la gestió de la pandèmia a Madrid, però aquí sembla que no volen escoltar el que es fa en altres llocs”. El secretari de la Federació d’Hostaleria també va carregar contra el fet que el dia 23 puguin obrir només les terrasses. “Qui anirà a una terrassa a Lleida en ple novembre amb el fred i la boira? Al principi ens van demanar estar tancats només 15 dies i ja portem un mes, és una falta de respecte”, va concloure Solsona.

Pel que fa al sector esportiu, el malestar és general, però hi ha certa esperança en els esports d’instal·lacions a l’aire lliure, que podrien reprendre l’activitat a partir del dia 23. En aquest sentit, Francisco Rodríguez, president de la UE Balàfia, va dir que “almenys hi ha una llum d’esperança. No veig bé que no deixin ni entrenar perquè corren més risc els nens jugant en un parc”. En el futbol territorial, sobretot a Primera Catalana on hi ha sis equips lleidatans, l’anunci de la federació de tornar a jugar el cap de setmana del 5-6 de desembre va ser qualificat d’“acte d’irresponsabilitat perquè tècnicament no és possible després d’estar tantes setmanes sense poder-se entrenar”.

Vanesa Ortega, presidenta del Balàfia Vòlei, va assenyalar que “ja hem parlat amb els entrenadors de no tornar a entrenar fins al desembre. Valorem reduir quotes i fer sessions online. Al final la protesta que es va fer dimecres a Barcelona no ha servit de res i estem en perill de mort”.

tracking