SEGRE

La Paeria de Lleida contracta un servei per auditar la neteja

Adjudica aquest treball a una empresa per 10.000 euros || Ha d’analitzar si Ilnet compleix el que està fixat en la concessió

Una treballadora neteja el carrer.

Una treballadora neteja el carrer.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament va adjudicar ahir l’elaboració d’una auditoria per comprovar “el grau d’execució i de compliment” del contracte de neteja viària, recollida i transport de residus a la ciutat. L’estudi, que ha estat adjudicat a l’empresa PW Advisory & Capital Services per 10.043 euros (IVA inclòs) i que es farà en el termini de quatre setmanes, analitzarà si es compleixen els requisits previstos al contracte referits únicament a la neteja dels car· rers i zones verdes, que va a càrrec de l’empresa Ilnet.

El consistori justifica aquesta despesa assegurant que, a causa de les “diverses” modificacions del contracte de neteja en els últims anys, hi ha hagut “un increment de les partides que destina anualment l’ajuntament per liquidar els serveis”.

Per aquest motiu, l’àrea d’Urbanisme “vol conèixer l’estat de la situació del contracte i el grau de compliment per avaluar si es duen a terme totes les prestacions contractades”. En el cas que es demostrés que no fos així, la Paeria es reserva la possibilitat d’aplicar “les mesures correctives necessàries”. Els aspectes en què se centrarà l’empresa per elaborar l’informe són “especialment” els que van ser estipulats per les pròrrogues del contracte del 2016 i el 2018, “amb especial atenció a les prescripcions d’obligat compliment”, per determinar “si hi ha hagut una equivalència dels serveis amb allò acordat i el que s’està prestant efectivament en el dia a dia a la via pública”. Val a recordar que el 2018 el govern municipal del PSC va prorro· gar el contracte de neteja d’Ilnet fins al 2024 amb la condició que renovés la flota de vehicles i maquinària de neteja i imple· mentés el sistema de recollida porta a porta en diversos punts de la ciutat.

A banda de l’informe, la Paeria controlarà per GPS als seus vehicles i la seua maquinària que es netegin els carrers correctament.

Imatge d’arxiu d’un operari d’Ilnet que neteja el carrer.

Imatge d’arxiu d’un operari d’Ilnet que neteja el carrer.SEGRE

tracking