SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

El jutge perdona a una família de Lleida un deute de 824.900 euros

S'acullen a la llei de Segona Oportunitat al tancar la seua empresa i atendre els pagaments amb el seu patrimoni || Avui dia ja han pogut crear un altre negoci

Vista de la seu dels jutjats de Lleida al Canyeret.

Vista de la seu dels jutjats de Lleida al Canyeret.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Jutjat de Primera Instància 6 de Lleida ha perdonat a una família lleidatana deutes per valor de 824.900 euros a l’haver de tancar la seua empresa a causa de la crisi econòmica del 2007 i acollir-se a la llei de Segona Oportunitat. Segons explica l’advocada Marta Bergadà, de Bergadà i Associats, que els ha representat, la família tenia una empresa de fontaneria i electricitat i va començar a patir impagaments per part de clients i proveïdors, de forma que no podia fer front a les obligacions de pagament. L’empresa finalment va haver de tancar i acomiadar els treballadors. Segons la lletrada, el matrimoni es va hipotecar i va avalar els deutes amb el seu patrimoni personal. També van tenir problemes per poder mantenir els seus tres fills i van poder subsistir gràcies a l’ajuda de familiars.

Per poder afrontar els deutes, la família es va acollir a la llei de Segona Oportunitat. La sentència del Jutjat Mercantil de Lleida accepta la sol·licitud d’aquesta família al considerar els informes presentats per l’administrador concursal, que constaten que el concurs presentat no és culpable i que és un deutor de “bona fe”. Així mateix, també compleix requisits, com sotmetre’s a un pla de pagaments de quantitats que sí que s’han d’afrontar en un termini no superior a cinc anys. La família en l’actualitat ja s’ha recuperat, no té deutes i ha pogut crear una nova empresa que, segons constata l’advocada, “suposarà nous llocs de treball i crearà riquesa”, la qual cosa no hauria estat possible sense poder acollir-se a l’exoneració dels deutes pendents. Per a la lletrada, aquesta llei, encara que arriba tard, “és un mecanisme ideal perquè empreses i persones que s’han vist sobrepassats pels deutes, puguin començar de nou”.

La família va avalar amb el seu patrimoni els impagats a l’empresa de fontaneria, que va haver de tancar

La setmana passada es va fer pública una altra sentència, del Jutjat Mercantil 11 de Barcelona, que perdonava a un veí de Lleida deutes de prop de 168.000 euros a l’acollir-se a la llei de Segona Oportunitat. En aquest cas, el deutor, d’origen coreà, havia acumulat deutes amb 10 entitats bancàries i de crèdit, a banda de deure més de 20.000 euros a Hisenda. El jutge va considerar que complia els requisits per acollir-se a l’exoneració dels deutes a través d’aquest procediment judicial, malgrat que tenir uns ingressos mensuals alts, amb una nòmina de 1.800 euros i uns altres 2.000 euros al mes per la seua col·laboració com a metge en una clínica.

tracking