SEGRE

SANITAT PROJECTES

La Generalitat licita a la fi les obres dels nous quiròfans de l'Arnau per 26 milions

Les obres duraran més de 4 anys, ampliaran els 12 actuals a 16 i doblaran superfície fins als 8.742 m

Actualment, Salut construeix un edifici al costat de l’Arnau per fer front a la pandèmia.

Actualment, Salut construeix un edifici al costat de l’Arnau per fer front a la pandèmia.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Infraestructures de la Generalitat de Catalunya va treure ahir a la fi a licitació per gairebé 26 milions d’euros, IVA inclòs, les obres d’ampliació del bloc quirúrgic de l’hospital Arnau de Vilanova, més de cinc anys després d’anunciar-ho. La previsió és que les obres durin 4 anys i 2 mesos i dotaran el centre de 16 quiròfans nous, unificats a la tercera planta (ara en té 12 de dividits en dos plantes), i de dos muntallits que connectaran les àrees d’ús més intensiu, com Urgències i Radiologia, des del soterrani fins a la coberta de l’hospital, on en un futur es preveu ubicar un heliport, ara a Ciutat Jardí.

L’Arnau també té dos quiròfans a la quarta planta d’obstetrícia.

El projecte reformarà l’actual bloc quirúrgic, de 4.195,45 m

etres quadrats,

i l’ampliarà en 4.547,16 m

² més. Les obres s’hauran d’executar per fases, ja que mentre es desenvolupin els treballs es mantindrà l’assistència sanitària.

Per dur-les a terme, Infraestructures licita cinc contractes que finança la Generalitat. El de l’execució de les obres és de 16,9 milions d’euros; el de l’execució dels treballs de les instal·lacions, de 7,9 milions; el de la direcció de l’execució de les obres, de 697.000 euros; el de serveis per a l’assistència tècnica de coordinació de seguretat i salut, de 209.088 euros, i el de l’assistència tècnica del control de qualitat de les obres, de 193.000 euros. Aquests imports inclouen els impostos i el termini per presentar ofertes finalitza entre el 2 i el 14 de desembre, depenent de cada un dels contractes.

L’actual bloc quirúrgic va ser construït fa més de trenta anys i ha quedat obsolet. L’hospital està renovant actualment la sisena planta i construint un edifici extern per fer front la pandèmia de la Covid.

El principal objectiu de la reforma se centrarà a facilitar al màxim la participació activa de les mares i pares en la cura dels nadons, donant-los més espai i intimitat amb la implantació de boxs.

Es preveu que vuit dels boxs per atendre els nounats disposin de llum natural.

Els treballs duraran un any, es redistribuirà l’espai i es rehabilitaran les instal·lacions de llum, aigua i climatització. Està prevista la demolició parcial de l’àrea per redissenyar-la al complet.

Adjudicada la millora de l’àrea de Neonatologia per 1,4 milions L’Institut Català de la Salut (ICS) va adjudicar ahir per 1.437.749 euros, IVA inclòs, a l’empresa Comsa Service-Topinsta les obres per reformar la unitat de Neonatologia de l’hospital Arnau de Vilanova, que és a la cinquena planta i va ser inaugurada el 1991. Disposa de deu places per a cures intermèdies i vuit per a casos més greus. El 2018 van ser atesos fins a 298 nounats, la majoria dels quals prematurs.

tracking