SEGRE

Alliberen tres dones explotades sexualment en un pis a Lleida

Les víctimes no podien sortir de l’habitatge

Imatge de la comissaria de la Policia Nacional a Lleida.

Imatge de la comissaria de la Policia Nacional a Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Policia Nacional ha alliberat a Lleida a tres dones prostituïdes en un pis l’activitat del qual no va cessar ni durant l’estat d’alarma. Dos persones han estat detingudes acusades de cometre suposats delictes de tràfic d’éssers humans amb finalitats d’explotació sexual, contra els drets dels ciutadans estrangers i de prostitució, segons ha explicat la policia aquest dimarts.

La investigació es va iniciar quan la policia de Moldàvia va sol·licitar la col·laboració de les autoritats espanyoles, en tenir coneixement que tres dones arribarien a Espanya després d’haver estat contactades per dos ciutadans de Romania, residents en Catalunya, i dedicats al tràfic d’éssers humans des d’Europa de l’Est. A les víctimes, que havien estat captades al seu país d’origen a través de les xarxes socials, se’ls havia pagat els bitllets d’avió des de Moldàvia fins Barcelona, on un dels detinguts gestionava el seu trasllat a Lleida amb automòbil.

Durant la investigació, els agents de la Policia Nacional van realitzar una inspecció en un dels domicilis que els detinguts utilitzaven com a prostíbul, ubicat a la ciutat de Lleida, on van alliberar les tres víctimes, esbrinant que l’activitat al pis prostíbul es va mantenir durant l’Estat d’Alarma decretat per la pandèmia de la Covid-19. La investigació va finalitzar amb unes altres dos entrades i escorcolls duts a terme a la província de Lleida. Han estat detinguts pels presumptes de delictes de tràfic d’éssers humans amb finalitats d’explotació sexual, delictes contra els drets dels ciutadans estrangers i delictes de prostitució. A més, s’ha detingut una persona per reclamació judicial i s’han intervingut 9.600 euros, tres telèfons mòbils, documentació i sis grams de cocaïna preparada per a la seua venda.

Control absolut de les dones

Les víctimes havien estat contactades per dos ciutadans de nacionalitat romanesa dedicats, suposadament, al tràfic i explotació sexual de víctimes d’Europa de l’Est a les localitats de Lleida i Tarragona. Posteriorment, eren traslladades des de l’aeroport de Barcelona al domicili de Lleida, on vivien en condicions lamentables, exercint sobre elles un control absolut fins el punt d’impedir-los de sortir del lloc on se’ls explotava.

Després de l’alliberament de les tres víctimes, es va garantir que poguessin tornar al seu país d’origen sent custodiades per policies moldaus desplaçats a Espanya.

tracking