SEGRE

COMERÇ GRANS SUPERFÍCIES

El Govern veta el pla de mobilitat per al nou híper de Ciutat Jardí

El valora negativament i els promotors hauran de modificar-lo per aconseguir l'aprovació || La Generalitat recalca que es proposen canvis “assequibles”

Imatge d’arxiu de la zona en la qual s’edificarà l’hipermercat quan es doni llum verda al projecte.

Imatge d’arxiu de la zona en la qual s’edificarà l’hipermercat quan es doni llum verda al projecte.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Autoritat Territorial de la Mobilitat de Lleida (ATMLleida) ha rebutjat el projecte per construir un hipermercat Esclat de 4.000 metres quadrats a Ciutat Jardí al considerar que no compleix les condicions adequades de mobilitat per la gran afluència de vehicles prevista per aquesta zona. Així ho van assegurar ahir fonts de l’ajuntament i del departament d’Empresa i Comerç de la Generalitat, que van precisar que “el fet que l’estudi de mobilitat de l’ATM surti negatiu no vol dir que el projecte no es dugui a terme, sinó que haurà de modificar-se”. Al seu torn, les mateixes fonts van precisar que “els aspectes de mobilitat que s’han de retocar són assequibles i, en un principi, no hauria de suposar cap problema perquè l’hipermercat pugui fer-se”.

El projecte de mobilitat d’aquest hipermercat, projectat pel grup Bon Preu a l’avinguda de Rovira Roure, entre els carrers Baladre, Partida Alpicat (ara denominada Catalpa) i Salze i la finca en la qual hi ha el restaurant McDonald’s, estimava que generaria 7.160 desplaçaments en dies feiners i 10.760 els dissabtes en una jornada de màxima ocupació. Segons assenyala el projecte que ha estat rebutjat, la majoria dels vehicles hi accedirien pel carrer Baladre, que és bidireccional, i es preveia eliminar l’actual mitjana amb aparcament en semibateria, així com habilitar aparcaments en línia als dos costats. Per sortir del recinte, s’utilitzaria el carrer Salze, que passaria a ser bidireccional i sense aparcament.

Una vegada es doni llum verda al projecte, serà la segona superfície comercial més gran de la ciutat

El projecte preveu ubicar aquest híper en una nau de nova construcció que s’aixecarà on ara hi ha els establiments Dia, La Sirena i MercaChina, que s’enderrocaran, i que suposen 9.943 metres quadrats de superfície. L’hipermercat comptarà amb planta baixa i soterrani, amb una superfície construïda de 10.040 metres quadrats i un pàrquing de 367 places, de les quals 150 seran a l’exterior i 217, a la planta subterrània. Una vegada es modifiqui el pla de mobilitat, i si s’aprova el projecte, l’hipermercat serà la segona superfície comercial més gran de la ciutat després del Carrefour del passeig de Ronda, que va obrir fa trenta anys. Des d’aleshores només s’ha implantat grans superfícies més grans o similars dels sectors del bricolatge i la construcció. L’espai també reforçarà el pol comercial de Ciutat Jardí, comprès entre el campus d’Agrònoms i l’església de Montserrat.

tracking