SEGRE

ESNOTICIA

L'hostaleria de Lleida veu un “desastre” la desescalada del Govern

Les restriccions frenen unes 2.000 contractacions per a la campanya d'hivern || Incertesa de cara a la temporada de Nadal

Obres ahir a la terrassa d’un restaurant de Lleida ciutat, que podrà reobrir dilluns.

Obres ahir a la terrassa d’un restaurant de Lleida ciutat, que podrà reobrir dilluns.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’hostaleria de Lleida va criticar ahir l’esborrany del pla de desescalada de la Generalitat. El president de la Federació, Josep Castellarnau, va dir que són “males notícies” per al sector i va apuntar que el confinament municipal de cap de setmana i el tancament a les 17.00 hores són un “desastre” per a les zones turístiques. També va criticar que els restaurants no podran oferir sopars. Per la seua banda, el turisme dóna gairebé per perdut el pont de la Puríssima. Castellarnau va assenyalar que tampoc “sabem què passarà amb la temporada de Nadal” i va apuntar que estan “aturades” les contractacions per a la campanya d’hivern, que suposen uns 2.000 contractes.

El president de la Federació de Turisme Rural, Jaume Ramon, va assenyalar que “si la gent no es pot desplaçar, tenim la campanya de Nadal perduda” i va valorar positivament que en la tercera fase es permetin reunions de fins a deu persones, ja que el límit actual de sis les perjudica. La síndica d’Aran, Maria Vergés, va indicar que si es manté el tancament perimetral de Catalunya fins a mitjans de gener, el 80% dels establiments hauran de tancar. Vergés i el president del Gremi d’Ostalaria, Xacobe Batolomé, van remarcar que un alt percentatge de turistes que reben a l’hivern són de la resta de l’Estat i que hi ha moltes segones residències, per la qual cosa donen tota la campanya per perduda. Vergés va lamentar que la Generalitat no consulti el territori. El president de la Diputació, Joan Talarn, va animar a anar als bars i restaurants quan reobrin per “mostrar solidaritat al sector de la restauració”.

D’altra banda, l’hostaleria va reclamar al Govern, en un acte unitari a Barcelona en què va participar Castellarnau, poder obrir divendres i va proposar una desescalada en tres fases. El pla, que van presentar al conseller d’Empresa, Ramon Tremosa, preveu límits horaris i d’aforament i recomana fer servir mascareta entre plat i plat. Van demanar ajuts que compensin les pèrdues i la condonació d’impostos.

Marxa de protesta avui a Lleida i la Paeria ampliarà terrasses

La Federació d’Hostaleria ha organitzat per avui una marxa lenta a Lleida que començarà a les 11.00 hores i en la qual participaran sectors com el comerç, la cultura, l’esport, el taxi o els centres d’estètica. L’objectiu és denunciar la situació que viuen per les restriccions imposades per la Generalitat i qualifiquen la seua gestió de “vergonyosa”. D’altra banda, l’ajuntament va indicar que posarà facilitats perquè els bars i restaurants puguin ampliar o donar d’alta més terrasses.

tracking