SEGRE

HABITATGE BALANÇ

La construcció resisteix a la Lleida ciutat amb una dotzena de blocs en obres

La majoria es concentren a Ciutat Jardí, Parc de l'Aigua, Pardinyes i Cappont || El sector preveu facturar entre un 30 o 40 per cent menys que l'any passat

Recreació virtual d’una de les noves cases que es preveu construir a Ciutat Jardí.

Recreació virtual d’una de les noves cases que es preveu construir a Ciutat Jardí.MEJÓN ARQUITECTURA/AJUNTAMENT DE LLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Lleida té actualment una dotzena de promocions d’obra nova en marxa, una xifra que ha sorprès el mateix sector immobiliari, que assegura que ha aguantat “millor del que esperava” les conseqüències de la pandèmia del coronavirus a causa que “la ciutadania ha respost en un any complicat”. Així ho assegura el president del col·legi d’Agents de la Propietat Immobiliària (API), Josep Maria Esteve, que detalla que “la majoria de les noves promocions es concentren als barris de Ciutat Jardí, Parc de l’Aigua i, en menor mesura, Pardinyes i Cappont”. Tot plegat, sumat al fet que, excepte en el primer confinament del març al maig, “les vendes de pisos, especialment aquells amb àmplies zones comunes, han seguit tancant-se”, ha comportat que el sector calculi tancar l’any amb unes xifres millors de les esperades.

Segons Esteve, “calculem que acabarem l’any amb una facturació entre el 30 o el 40 per cent més baixa que el 2019, la qual cosa significa que la venda d’habitatges continua viva malgrat que és un any molt complicat”. No obstant, el president dels API adverteix d’una possible caiguda de l’activitat durant el primer trimestre del 2021, “però l’important és que hem salvat els mobles en un any difícil tant per al sector com per a l’economia dels nostres clients, per la qual cosa estem molt satisfets”.

D’altra banda, la comissió d’Urbanisme de la Paeria d’avui debatrà l’aprovació inicial d’un pla que preveu construir cinc habitatges unifamiliars i un edifici no residencial al carrer Baldomer Gili i Roig, al tram entre els carrers Enric Fareny i Arborètum de Ciutat Jardí. El tinent d’alcalde d’Urbanisme, Toni Postius, va recordar que aquest tram de Baldomer Gili i Roig és “l’únic que falta per urbanitzar” i que millorarà la mobilitat de la zona.

El saló immobiliari de la ciutat comença dilluns i serà virtual

La setena edició del saló immobiliari Ciutat de Lleida se celebrarà per primera vegada en format virtual a causa de la pandèmia del coronavirus. Així ho va assegurar el president dels API, Josep Maria Esteve, que va detallar que arrancarà dilluns i durarà fins al diumenge 29. Esteve va detallar que hi participaran una desena d’empreses del sector, que “podran oferir els seus 10 millors productes al web del saló (www.saloimmobiliari.com)”. Esteve es va mostrar satisfet amb la participació al saló, ja que “repetim el nombre d’expositors del 2019”.

tracking