SEGRE

El Comú de Lleida s'abstindrà a la votació de la comissió dels pressupostos de la Paeria

Sergi Talamonte.

Sergi Talamonte.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Comú de Lleida s'abstindrà a la votació al projecte dels pressupostos 2021 de la Paeria que ha de passar per Comissió Informativa divendres. La setmana que ve, la formació decidirà en assemblea el vot definitiu al Ple previst per al divendres 27 de novembre. El grup que forma part del govern municipal amb ERC i JxCat considera que els comptes no recullen aspectes del 'Pacte de Sant Joan' que van firmar els tres socis al juny de 2019. Apunten com un dels eixos "inexcusables" el de donar una resposta a l'emergència climàtica mantenint la despesa en el servei de bus urbà i rebaixant la despesa energètica. També volen una reducció de la despesa en càrrecs electes i eventuals i retallar partides per afrontar la crisi social de la covid-19.

El Comú recorda que al setembre de 2019 la Paeria va declarar la situació d'emergència climàtica i ecològica i que aquesta declaració s'ha de traduir en accions per fomentar el transport sostenible i l'estalvi energètic. La formació vol aportar la necessitat d'apostar per la transició ecològica i pels canvis profunds en el model de mobilitat, prioritzant els vianants i fomentant l'ús dels transports sostenibles així com la millora del transport públic.

Així mateix, davant la crítica situació pressupostària de l'Ajuntament, agreujada per la pandèmia, el Comú considera que cal reduir la despesa en càrrecs electes i eventuals. També que cal estalviar en altres aspectes i retallar moltes partides en la despesa de càrrecs, per situar-se en "sintonia amb la situació que està vivint molta gent".

El grup fixarà la seva posició en una assemblea el 25 de novembre. Ara com ara consideren que el projecte de pressupost que hi ha sobre la taula no és un document "suficientment consensuat" i diuen que encara no el senten com a propi. Asseguren que treballaran perquè l'acord arribi, i es descriuen com a "socis lleials i responsables" a l'equip de govern, però remarquen que no es pot renunciar a aspectes que es van fixar com a prioritats al Pacte d'Entesa.

Finalment, pensen que hi ha marge per negociar i per aconseguir una millor proposta que eviti la pròrroga dels pressupostos.

tracking