SEGRE

Una vintena de col·legis de Lleida demanen tornar a classe més tard després del Nadal

L’escola de proximitat i la transformació digital

L’escola de proximitat i la transformació digitalSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més d’una vintena de centres concertats i públics de Lleida i d’altres localitats com Tàrrega, les Borges o Agramunt reclamen al departament d’Educació que el divendres 8 de gener, dia fixat per a la tornada a les aules després de les vacances de Nadal, pugui ser un dels tres festius de lliure disposició per aquest curs. Directors d’algunes d’aquestes escoles van destacar que és una “incoherència” que el calendari escolar estableixi que l’últim dia de classe abans de les vacances sigui el dilluns 21 de desembre i que la tornada a l’activitat sigui en divendres. A més de criteris d’organització familiar i del centre, argumenten que hauran de suportar la despesa extra que suposa climatitzar els edificis a l’hivern després de més de dos setmanes buits i per a només un dia.

Finalment, també van indicar que en tots els casos el consell escolar del centre dóna suport de forma unànime o molt majoritària a aquesta petició.

Aquesta qüestió es va abordar en una reunió del plenari de directors. El delegat d’Educació a Lleida, Carles Vega, ho va confirmar, però va precisar que és una petició que només plantegen 26 dels 300 centres de la província. Va manifestar que estudiaran totes les peticions que rebin que el 8 de gener pugui ser festiu.

tracking