SEGRE

PAERIA PRESSUPOSTOS

El Comú s'abstindrà als comptes del 2021 i ERC li demana que s'aclareixi

La formació assegura que no recullen punts del pacte d'investidura || Freixanet els reclama que diguin “si volen estar al govern o fer política d'oposició”

Talamonte (Comú), Pueyo (ERC) i Postius (JxCat) el dia que es va firmar el pacte d’investidura el 2019.

Talamonte (Comú), Pueyo (ERC) i Postius (JxCat) el dia que es va firmar el pacte d’investidura el 2019.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Comú, soci de govern d’ERC i JxCat a la Paeria, va anunciar ahir que s’abstindrà a la primera votació dels pressupostos del 2021 prevista per avui a la comissió d’Economia. Una decisió que pren al creure que l’esborrany presentat la setmana passada no recull acords del pacte d’investidura i que no està “prou consensuat”. Les mesures que plantegen incloure-hi són reduir càrrecs electes i eventuals i la despesa en diverses regidories, no retallar en transport públic i rebaixar el consum energètic en edificis municipals. “Som lleials [al govern] i volem continuar sent-ho, però no podem renunciar que siguin tinguts en compte aspectes que es van recollir com a prioritats al Pacte d’Entesa i que per a nosaltres són irrenunciables”, van recalcar.

Davant d’aquest anunci, la portaveu del govern, Jordina Freixanet, d’ERC, va lamentar la postura del Comú i els va convidar a “reflexionar” de cara al pròxim ple, quan els comptes aniran a votació. “Que se situïn on vulguin estar: si volen estar al govern o fer política d’oposició”, va sentenciar. Freixanet també va recordar que ERC ha estat “molt lleial amb els seus socis de govern” i que “també hem hagut de prendre decisions incòmodes per a nosaltres en favor de la ciutadania, però estar al govern significa assumir responsabilitats i que no tot serà tal com un vol”.

Per la seua banda, la tinenta d’alcalde Anna Campos, de Junts per Catalunya, no va valorar la postura del Comú però va recordar que “és un pressupost dur per l’herència socialista que rebem” i va assenyalar que, “com en totes les negociacions, hem acceptat i rebutjat propostes pel bé comú”. No obstant, espera que al final el seu soci de govern doni suport als comptes perquè “encara queden tres anys per poder complir els acords de govern”.

El PSC presenta 22 esmenes a uns pressupostos “neoliberals”

El portaveu del PSC, Jaume Sellés, va qualificar els pressupostos de “neoliberals” i va dir sobre l’abstenció del Comú que “era l’únic que podia fer ideològicament”. Al seu torn, Sellés va informar que el seu partit ha presentat 22 esmenes als comptes i va oferir “mà estesa” al govern. Les esmenes van des de crear un fons d’ajuda a l’hostaleria i l’emprenedoria fins a promoure les polítiques d’habitatge i reclamar els 2,7 milions d’euros que la Generalitat deu a la Paeria. D’altra banda, el portaveu del Partit Popular, Xavi Palau, va insistir ahir en la necessitat d’oferir ajuts directes als autònoms.

tracking