SEGRE

Recorren al TSJC l'adjudicació del contracte de manteniment de la jardineria de Lleida

El Tribunal català de Contractes del Servei Públic va fallar en primera instància a favor de la Paeria

La façana del Palau de la Paeria.

El Superior de Justícia dóna la raó a la Paeria en una demanada per justificants de subvencionsSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les empreses de l'UTE Jardiners de Lleida (Urbaser, SA; Benito Arnó e Hijos, SAU; Glauca Gestión del Paisaje, SL, i Fundació Privada Ilersis), que van concórrer al contracte del servei de manteniment i conservació de la jardineria urbana de Lleida –iniciat l'any 2017–, han interposat un recurs a la sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) contra l'adjudicació per part de l'Ajuntament de Lleida d'aquest servei a l'UTE Eulen, SA,-Biosca, SL. Les empreses de l'UTE Jardiners de Lleida ja van presentar un primer recurs especial pel mateix motiu davant el Tribunal català de Contractes del Servei Públic, que va ser desestimat.

L'Ajuntament de Lleida va adjudicar a principis d'any l'actual servei de manteniment i conservació de la jardineria urbana de Lleida a l'UTE Eulen-Biosca després de realitzar una nova valoració de les propostes presentades en la licitació d'aquest contracte arran de les resolucions del Tribunal català de Contractes del Sector Públic (TCCSP).

En concret, la licitació d'aquest contracte es va iniciar el 28 d'abril del 2017 amb l'aprovació dels plecs de condicions tècniques i administratives per part del Ple. El 18 d'octubre del 2018, la Paeria el va adjudicar a l'UTE Jardiners de Lleida. No obstant, arran de dos recursos especials de contractació presentats per les empreses Eulen i Agrotècnica del Segrià, que van ser estimats parcialment, el TCCSP va ordenar comprovar l'aplicació d'un dels criteris de valoració i que es tornessin a puntuar les ofertes.

El motiu de la discrepància era la consideració de les plataformes d'esporga com a vehicles, a efectes de calcular el percentatge de vehicles elèctrics/híbrids inclòs a l'oferta i el compliment del mínim del 50% fixat específicament al plec de condicions.

L'informe tècnic de valoració de les ofertes considerava aquestes plataformes com a vehicles, basant-se en l'assessorament de la Guàrdia Urbana i d'acord amb la llei de Seguretat Vial, que classifica com a vehicles especials qualsevol mitja que circuli de forma autònoma per les vies urbanes i que ha de reunir una sèrie de condicions, entre elles, ha d'anar matriculat. Segons les indicacions del Tribunal, el no compliment de la condició d'oferir un 50% de vehicles elèctrics suposava la valoració amb zero punts de tot l'apartat de mitjans materials i no només de la part relativa als vehicles elèctrics.

L'aplicació dels criteris de valoració segons aquesta interpretació deixava fora de la valoració de l'oferta econòmica a quatre empreses, entre elles la que havia guanyat el concurs, ja que no arribaven als 20 punts de criteris subjectius.

Un cop aplicats els nous criteris, l'oferta guanyadora va resultar ser la d'Eulen, SA,-Biosca, SL, per un import de 2.118.658,80 euros anuals, per un període de quatre anys.

tracking