SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIES

Condemnats a presó per intentar robar en un tren de rentat a Cappont

L'Audiència de Lleida dicta per als dos acusats dos penes de sis i vuit mesos de presó || Van forçar màquines de vènding i van causar danys per més de 3.000 euros

Vista general de la seu dels jutjats de Lleida, al Canyeret.

Vista general de la seu dels jutjats de Lleida, al Canyeret.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència de Lleida ha condemnat dos homes a sengles penes de sis i vuit mesos de presó per intentar robar en màquines de vènding d’un tren de rentat de cotxes del barri de Cappont i causar desperfectes per valor de més de 3.000 euros. A la sentència, el tribunal els condemna per un delicte de temptativa de robatori amb força i confirma la pena imposada en primera instància pel Jutjat Penal 1 de Lleida, que també va obligar els dos homes a pagar una indemnització de 3.295,55 euros. Les defenses van recórrer la sentència al·legant que no poden considerar-se prou prova de càrrec les testificals dels agents que van visionar els enregistraments de les càmeres de seguretat, ja que els fotogrames “no tenen resolució i nitidesa”. Tanmateix, l’Audiència considera acreditat el material probatori obtingut i la valoració dels agents, “que van ser rotunds i no van deixar lloc a cap mena de dubte al manifestar que van identificar els acusats” en el vídeo.

Els fets van tenir lloc la matinada del 21 d’abril del 2018, quan els acusats “es van posar d’acord i amb ànim d’obtenir un il·lícit benefici patrimonial”, van forçar amb un tornavís les màquines de vending i de donar canvi de diners d’un tren de rentat de vehicles situat a l’avinguda les Garrigues, segons recull la sentència.

Malgrat els danys que van provocar, les màquines estaven buides i els autors del robatori amb força no van poder apoderar-se res. Els agents dels Mossos d’Esquadra que van testificar en la vista oral van ser els encarregats d’analitzar les imatges captades per les càmeres de videovigilància del recinte del rentat de cotxes, amb les quals van reconèixer els dos acusats. Els agents van manifestar que coneixien els dos homes a causa del seu ampli historial de detencions policials i que, revisant tota la seqüència d’imatges, “van poder veure perfectament la cara de les dos persones que forçaven les màquines”.

Per tot això i en vista de les proves practicades, l’Audiència de Lleida ratifica la culpabilitat dels acusats i confirma les penes imposades de sis i vuit mesos de presó, així com la compensació dels danys ocasionats.

tracking