SEGRE

Les terrasses cobertes han de complir les restriccions de zones interiors

Sàmper recorda que tampoc poden utilitzar-se les barres de bars i restaurants

Un bar tancat a Lleida.

Un bar tancat a Lleida.Maite Monné

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Generalitat aplicarà a les terrasses de bars i restaurants que estiguin cobertes per més de dos costats les mateixes restriccions i limitacions d’aforament que a l’interior dels locals de restauració. Ho ha explicat aquest dilluns el conseller d’Interior de la Generalitat, Miquel Sàmper, en roda de premsa telemàtica en fer balanç de les restriccions pel coronavirus, en la que ha comparegut juntament amb la consellera de Salut, Alba Vergés.

"No oblidem que les terrasses han de tenir com a mínim dos laterals oberts per a ventilació. Si no, es considerarà que està en els mateixos paràmetres que l’interior i per tant se li aplicarà la normativa del Procicat que fa referència a l’interior", ha dit Sàmper davant de la possibilitat que bars i restaurants cobreixin les taules exteriors durant l’hivern.

Així, encara que per a les terrasses es preveu que els establiments puguin utilitzar el 100% de l’aforament, aquells locals que decideixin cobrir les taules exteriors només podran utilitzar el 30% de l’espai, la mateixa limitació que s’aplica a les taules de l’interior.

El conseller també ha recordat que "no es contempla el consum a les barres" de bars, que continua sense estar permès, i ha recordat la importància de guardar la distància i mantenir ben ventilats els locals.

tracking