SEGRE

ESNOTICIA

Més de 220 multes i nou locals tancats a Lleida ciutat des del toc de queda

Des que el toc de queda va entrar en vigor, la Guàrdia Urbana de Lleida ha multat més de 220 persones i ha abaixat la persiana de nou locals per saltar-se les restriccions sanitàries. El balanç ha anat disminuint en els últims dies. Policies, tècnics municipals i agents cívics controlaran que es compleixi la normativa que entra en vigor avui dilluns.

Agents dels Mossos d’Esquadra en un control de mobilitat per garantir el confinament, ahir a l’N-230 al seu pas per Alfarràs.

Agents dels Mossos d’Esquadra en un control de mobilitat per garantir el confinament, ahir a l’N-230 al seu pas per Alfarràs.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Guàrdia Urbana de Lleida ha aixecat des que el 26 d’octubre va entrar en vigor el toc de queda nocturn més de 220 actes a persones i ha tancat nou locals per saltar-se les restriccions sanitàries, un balanç que ha registrat una tendència a la baixa en els últims dies. Segons l’últim balanç de la Policia Local, en la primera setmana del toc de queda, que va incloure també el primer cap de setmana de confinament municipal, es van tramitar 86 denúncies per no portar mascareta i incomplir les limitacions de mobilitat, una xifra que va caure un 47 per cent entre els dies 9 i 15 de novembre, quan només es van aixecar 45 propostes de sanció a la ciutat de Lleida. Pel que fa al tancament de locals, les multes han caigut de vuit a zero.

En relació amb el nou pla de desescalada que comença avui i que, entre altres mesures, preveu que bars i restaurants obrin amb un màxim del 30% a l’interior i sense límit a les terrasses, seran els tècnics municipals d’Urbanisme i els agents de la Guàrdia Urbana els que s’encarregaran de revisar el compliment d’aquestes mesures als locals de restauració. “La Policia Local prioritzarà la tasca d’informar la ciutadania davant de la modificació de les mesures sanitàries”, va explicar la segona tinent d’alcalde Jordina Freixanet, que va apuntar que se sancionarà en cas d’incompliment reiterat. També els setze agents cívics que actualment estan en actiu (la Paeria en va incorporar la setmana passada quatre) s’encarregaran de donar suport i supervisar el compliment de les normes que eviten la propagació de la Covid-19.

Tot i així, Freixanet va destacar que la gran majoria de la ciutadania ha demostrat un gran sentit de la responsabilitat en les últimes setmanes “sobretot per part del sector de la restauració, ja que un dels principals motius de sanció han estat trobades privades amb més de sis persones”. Les multes per aquestes infraccions (tret de les de mascaretes, que tramita el departament de Salut o alguns ajuntaments) les gestiona el departament d’Interior, en un procés que es pot allargar mesos. Des del decret d’estat d’alarma al març s’han tramitat més de 60.000 denúncies a tot Catalunya, de les quals a començaments del mes de maig només se n’havien cobrat unes 3.000, la majoria per un import d’uns tres-cents euros. A Lleida ciutat, la Urbana ha aixecat un total de 2.733 denúncies i ha controlat 22.397 vehicles en controls de mobilitat des del mes de març.

Entre aquestes últimes destaca la que es va celebrar a finals del mes de setembre a Almenar, que va resultar en un cribratge massiu amb tests PCR per detectar nous casos de la Covid-19 en aquesta localitat.

‘Botellons’ i festes il·legals, en el punt de mira

Les festes il·legals en què participen més de sis persones sense cap tipus de prevenció per evitar contagis s’han convertit en un dels principals maldecaps dels cossos de seguretat. Fa tot just una setmana, la Guàrdia Urbana de Lleida va impedir la celebració d’una d’aquestes trobades en un habitatge del barri Universitat.

Com ja va informar SEGRE, els agents que es van desplaçar al lloc van comprovar que a l’interior del pis hi havia diverses persones consumint alcohol i van trobar diversos individus amagats en armaris, sota del llit i fins i tot a la dutxa. També a finals d’octubre, poc abans que es decretés el toc de queda nocturn per controlar la corba de contagis a Catalunya, la Policia Local va localitzar dos festes privades en domicilis que van acabar amb un total de 32 actes per incomplir les mesures sanitàries contra la Covid-19.

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, va advertir en diverses ocasions que botellons i festes amb afluència massiva de persones “fan mal socialment”.

tracking