SEGRE

ESNOTICIA

La meitat de lleidatans de més de 64 anys ja s'ha vacunat de la grip

En només tres setmanes s'han aplicat 60.283 de les 80.000 dosis per a la campanya d'aquest any || Hi ha més predisposició a vacunar-se que altres hiverns per la Covid

Una dona vacunant-se de la grip l’octubre passat al centre cívic de Cappont.

Una dona vacunant-se de la grip l’octubre passat al centre cívic de Cappont.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La meitat de lleidatans majors de 64 anys s’han vacunat de la grip en les tres primeres setmanes de l’inici de la campanya de vacunació, que va arrancar el 15 d’octubre. Segons el departament de Salut, de les 80.684 persones que hi ha a la província de Lleida en aquesta franja d’edat, fins al 8 de novembre ja se n’havien vacunat un total de 39.723, el 49%. Salut ha iniciat la campanya quinze dies abans del que és habitual per evitar possibles complicacions per contreure alhora la grip i la Covid i no sobresaturar més el sistema sanitari. A Lleida, s’han repartit 80.000 dosis i en tan sols 21 dies ja se n’han aplicat un total de 60.283. Està previst que la campanya finalitzi a mitjans de desembre.

Segons va explicar Pepi Estany, referent de vacunes en l’Atenció Primària de Lleida, “s’està vacunant un percentatge més alt de persones que en anys anteriors, sobretot majors de 60 anys”, i va afirmar que “hi ha més predisposició a vacunar-se per part de persones que no ho havien fet mai i de professionals essencials, com mestres i bombers”.

“Tenint en compte que la campanya va començar abans, les dades de vacunació són millors”, va subratllar i va dir que s’ha arribat gairebé a la meitat de cobertura dels majors de 59 anys, “arribant a les dades de tancament de la campanya de l’any passat, al febrer”. Això sí, va assenyalar que l’augment no és tan evident entre les persones que tenen indicada la vacuna de 0 a 14 anys (ho han fet un 6,18% més que l’any passat en les mateixes dates) ni en les persones de 15 a 59 anys (2% més). En concret, dels més de 275.000 lleidatans que tenen entre 15 i 64 anys, s’han vacunat 18.760 (el 6,8%) i dels més de 61.360 que tenen entre 0 i 14 anys, ho han fet 1.800 (un 3%). A més, Estany va destacar que “en cap dels tres grups arribem als objectius d’aquest any, el 75% en majors de 65 anys, ni el 60% en grups de risc, de forma que cal continuar promocionant la vacunació”. “Com més persones hi hagi immunitzades, millor serà la protecció de grup davant la grip. És un acte de responsabilitat i altruisme”.

Experts com l’epidemiòleg Pere Godoy afirmen que la vacuna de la grip pot evitar símptomes greus de la Covid.

tracking