SEGRE

ESNOTICIA

La pandèmia dispara el canal telemàtic La Meva Salut, que ja usen un 23% de pacients

En nou mesos s'han donat d'alta a Lleida 58.854 persones, davant 44.178 en els cinc anys anteriors

El canal telemàtic La Meva Salut.

El canal telemàtic La Meva Salut.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La pandèmia ha provocat que els centres sanitaris s’hagin bolcat en l’atenció telefònica i telemàtica als seus pacients per evitar desplaçaments i exposar la població a encomanar-se, a banda de fer un seguiment a distància de les persones positives i els seus contactes. Una de les eines que han permès l’atenció virtual és la plataforma La Meva Salut, fins fa poc desconeguda per a molts i que aquest any ha registrat un nombre d’inscrits sense precedents.

Així, entre el 2014 i el 2019 només 44.178 lleidatans tenien accés a aquesta aplicació, mentre que entre el gener i el setembre d’aquest any s’hi han donat d’alta 58.854 persones, més de les que hi havia abans de la pandèmia, la qual cosa significa que el 23% dels 435.607 lleidatans ja la utilitza (gairebé un de cada 4). La Meva Salut permet fer consultes virtuals amb el metge o la infermera de capçalera, veure les visites programades, informes de baixa o plans de medicació.

De fet, segons un estudi del departament de Salut, els usuaris valoren que en un futur la interacció amb el sistema sanitari sigui amb eines digitals i demanen potenciar un model flexible i personalitzat que s’adapti a les seues necessitats.

Els participants en la investigació consideren que, durant la primera onada de la Covid-19, el sistema sanitari públic ha sabut jerarquitzar els recursos, encara que assenyalen que durant l’estat d’alarma ha estat insuficient. L’estudi revela com la ciutadania està disposada a incorporar canvis en la seua atenció amb el sistema, implementant aquests serveis digitals. “L’usuari demana un model bidireccional, sentir-se implicat, ser proactiu, estar informat i treure partit a nous canals. La Covid ha generat un escenari accelerador d’aquest nou model”, va explicar Rosa Romà, del CatSalut. Actualment, un de cada quatre catalans tenen accés a La Meva Salut, un 20% més que el 2019, i aquest any s’han fet 9.546.674 accessos.

La taxa de rebrot baixa dels 300 punts a Lleida

Les regions sanitàries de Lleida i Alt Pirineu i Aran van registrar ahir 120 casos més de Covid, de les quals 97 corresponen al pla. De fet, en aquesta zona es va notificar un mort i el total s’eleva als 459. A més, els indicadors epidemiològics continuen baixant. D’una banda, a Ponent va decréixer 13 punts el risc de rebrot i es va situar en els 294, a nivells de principis d’octubre, just abans de l’arribada de l’actual ona. Mentrestant, la velocitat de contagi del virus (Rt) segueix en un 0,74. Perquè la desescalada avanci de fases l’objectiu és que no superi el 0,9, a més que baixin els ingressos. De fet, ahir eren quatre menys, amb 136, dels quals 15 són a l’UCI. Al Pirineu, el risc de rebrot va baixar 11 punts fins als 379, l’Rt fins un 0,74 i hi ha tres ingressos més, amb 20.

tracking