SEGRE

TRIBUNALS ABUSOS

Víctimes relaten que l'exlíder de Vox a Lleida els pagava per actes sexuals

Declaren que obtenien entre 5 i 10 € per enviar-li fotos o vídeos a més de mantenir-hi relacions || “La seua discapacitat els fa manipulables”, assenyalen els psicòlegs

José Antonio Ortiz Cambray, ahir durant el judici celebrat a l’Audiència de Lleida.

José Antonio Ortiz Cambray, ahir durant el judici celebrat a l’Audiència de Lleida.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les suposades víctimes que han denunciat abusos per part de l’exlíder de Vox a Lleida, José Antonio Ortiz Cambray, van relatar ahir durant el judici a l’Audiència Provincial que l’acusat els oferia diners, entre 5 i 10 euros, a canvi de diferents actes sexuals. Segons la seua declaració, que la sala va poder presenciar en vídeo, era l’acusat qui els oferia mantenir relacions sexuals a canvi de diners, enviar-li fotografies i vídeos de caràcter sexual i veure pornografia. Les tres víctimes que van declarar ahir en el judici tenen reconeguda una discapacitat d’entre el 42 i el 65%, la qual cosa, segons van destacar els psicòlegs de l’equip d’atenció a la víctima, els fa “especialment vulnerables i manipulables”. Els professionals van assenyalar que les víctimes poden mentir però no poden mantenir un relat fals en el temps i que no tenen capacitat per discernir el que està bé del que està malament. Per això, van afirmar que el seu relat és creïble i que la seua discapacitat “és evident”. Les víctimes també van relatar als psicòlegs aquests intercanvis d’imatges sexuals a canvi de diners amb Ortiz Cambray i una relata que va arribar a mantenir relacions sexuals completes amb l’acusat. Una relació entre investigat i víctimes que es demostra, segons els Mossos d’Esquadra, amb l’anàlisi dels missatges de WhatsApp. La investigació policial es va iniciar, segons van declarar els agents, quan la Fundació Alosa, que tutela dos de les víctimes, va presentar una denúncia al trobar imatges sexuals i missatges inapropiades als telèfons mòbils dels tutelats.

Per la seua part, Ortiz Cambray va negar haver tingut “cap contacte físic” amb els denunciants i va dir que eren ells “els que em buscaven per enviar-me fotos i vídeos a canvi de diners”. En la seua declaració, l’acusat va reconèixer els pagaments i haver rebut les imatges, però va negar que ell els demanés o que arribés a tenir relacions sexuals amb les víctimes. Així mateix, va denunciar que tot és una qüestió de “persecució política” i que es van aprofitar d’ell al “ser homosexual”. La Fiscalia va mantenir la seua petició d’una condemna d’11 anys de presó per abusos sexuals i corrupció de persones amb discapacidad i l’acusació particular va sol·licitar una pena de 27 anys de presó.

tracking