SEGRE

ENSENYAMENT INICIATIVES

Educadors socials en set col·legis com a enllaç amb famílies i entorn

Aquest curs, en sis escoles de la capital i una de Balaguer || L'objectiu és complementar la tasca pedagògica dels mestres per a una educació integral

L’educadora social Sandra Vidal, a la classe de cicle mitjà de l’escola Camps Elisis.

L’educadora social Sandra Vidal, a la classe de cicle mitjà de l’escola Camps Elisis.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Set col·legis de Lleida disposen aquest curs d’educadors socials que treballen amb els alumnes i les famílies qüestions com la convivència i la cohesió de grup, el benestar dels nens, la gestió positiva de conflictes i la relació amb l’entorn, per complementar la tasca acadèmica dels docents per a una educació integral. Educació els ha incorporat a les escoles Camps Elisis, Joan XXIII, Príncep de Viana, Sant Josep de Calassanç, Santa Maria de Gardeny, Balàfia (començarà al gener) i Àngel Guimerà de Balaguer.

Jordi Porta, director del Camps Elisis, va assenyalar que “amb la pandèmia s’han produït situacions familiars i d’afectació emocional que han motivat la incorporació d’educadors socials”, i espera que es mantinguin. Sandra Vidal, l’educadora social, va explicar que la seua funció és “ser l’enllaç entre l’escola, la família i la comunitat”. “No s’ha d’entendre el desenvolupament del nen només al col·legi. Es pot treballar la integració amb qualsevol tipus de família i fer un acompanyament molt més individualitzat i un suport en l’educació emocional”, va remarcar. Així en una tutoria el docent se centra en qüestions pedagògiques i l’educador social fa un seguiment per si a l’alumne li costa integrar-se o gestionar conflictes.

El Col·legi d’Educadors Socials creu que no només són necessaris en escoles d’alta complexitat

El delegat d’Educació, Carles Vega, va destacar que “el perfil dels educadors socials va molt bé per complementar la tasca acadèmica dels mestres” i va assenyalar que els han assignat a “centres amb famílies amb un perfil socioeconòmic desfavorit o amb una baixa taxa d’escolarització prèvia”, i va indicar que es dediquen també a fomentar “hàbits socials i comunitaris”, no només d’escolarització. Vega va apuntar que preveuen donar continuïtat al projecte i ampliar el nombre de centres “si el pressupost ho permet”.

Per la seua part, el delegat a Lleida del Col·legi d’Educadors Socials, Albert Font-Tarrés, va considerar que aquests professionals són necessaris en tots els centres, no només en els d’alta complexitat, perquè el seu treball no sols se centra en les situacions de vulnerabilitat. Va subratllar que la seua tasca és potenciar una visió d’educació integral, impulsar l’atenció a la diversitat, implicar-se en la convivència i el benestar i incidir en accions comunitàries de treball amb l’entorn. Va recordar que la seua incorporació als centres és una reivindicació històrica i va lamentar que “s’hagi aplicat sense diàleg” i que s’han incorporat amb el curs començat.

tracking