SEGRE

PAERIA PLE

El tripartit aprova el pressupost amb l'abstenció “orgullosa” del PSC

Vots a favor d'ERC, JxCat i Comú, socis del govern, i Pueyo diu que “la ciutat ens demana capacitat per superar el partidisme” || Cs i PP rebutgen els comptes

L’alcalde, positiu en Covid, i la portaveu socialista, Begoña Iglesias, durant el ple telemàtic.

L’alcalde, positiu en Covid, i la portaveu socialista, Begoña Iglesias, durant el ple telemàtic.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El ple de la Paeria va aprovar ahir el pressupost municipal per al 2021 amb el suport dels tres grups del govern, ERC, JxCat i el Comú, que en assemblea finalment va canviar la seua abstenció inicial per un sí. El PSC es va abstenir i Cs i PP van votar-hi en contra. L’edil d’Economia, Montse Pifarré, va dir que els presupuestos“no són expansius, però busquen l’equilibri entre les possibilitats de l’ajuntament i les necessitats de la ciutadania”. En total, ascendeixen 170,7 milions, una vegada incloses tres esmenes pactades pel govern i el PSC que incorporen 3,53 milions per a ajuts Covid, en transport públic i la mobilitat, i prioritza la reactivació econòmica i l’atenció a les persones. Incorpora un superàvit de 3,5 milions en compliment del pla de sanejament. L’alcalde, Miquel Pueyo, va dir que “la ciutat ens demana unitat, respecte mutu i capacitat de superar el partidisme entès com a canibalisme polític”. “Tots tenim l’obligació històrica i moral d’oferir a la ciutadania un motiu d’esperança raonable”, va assenyalar, i va afegir que “reclamarem a totes les administracions ajuda a fons perdut i suport per a tres exercicis com a mínim”.

Anna Campos, de JxCat, va indicar que han hagut de gestionar “l’herència i la pandèmia” i Elena Ferre, del Comú, va defensar “assumir renúncies a favor del bé comú” i va dir que han aconseguit “els millors pressupostos possibles, amb rigor i esforç”.

Un pressupost de 170,7 milions que prioritza la reactivació econòmica, segons el govern

Begoña Iglesias (PSC), es va mostrar “orgullosa” de la seua abstenció “per responsabilitat” i va assegurar que han aconseguit “revertir mínimament un pressupost que no tenia en compte la situació excepcional” actual. Després del ple, el cap de l’oposició, Fèlix Larrosa, va remarcar que “davant d’una situació de debilitat i desgovern, el PSC ha conduït el govern cap a l’horitzó de la recuperació”.

Ángeles Ribes, portaveu de Ciutadans, va considerar que no hi ha projecte de ciutat sinó “ocurrències, regnes de taifes, canvis de cromos i jocs de trilers” i augura que “els veïns ho pagaran molt car”. Va augurar un “quadripartit” municipal i va dir que seria “una extorsió al govern i als lleidatans” si la Paeria no rebés els diners de l’Estat sense el pacte amb el PSC.

Xavier Palau, del Partit Popular, va apuntar que és el “pressupost de la purpurina, que brilla molt, però després no te la treus de sobre”, i va argumentar que votar a favor o abstenir-se “seria com assumir la pujada de les taxes”.

L’alcalde, positiu en Covid, i la portaveu socialista, Begoña Iglesias, durant el ple telemàtic.

L’alcalde, positiu en Covid, i la portaveu socialista, Begoña Iglesias, durant el ple telemàtic.ACN

tracking