SEGRE

ESNOTICIA

Només vuit de cada cent nens amb Covid-19 contagien

Estudi de l'Hospital Vall d'Hebron

La tornada a l’escola no ha fet augmentar els casos, segons els experts.

La tornada a l’escola no ha fet augmentar els casos, segons els experts.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Només el 8% dels nens infectats pel coronavirus transmeten la malaltia a la resta de membres del seu nucli familiar. Aquesta és la conclusió a la qual ha arribat un estudi efectuat a l’Hospital Vall d’Hebron de Barcelona i en què han participat 1.081 menors diagnosticats amb PCR positiva, així com 3.515 contactes familiars dels mateixos.

La investigació es va portar a terme entre l’1 de juliol i el 31 d’octubre, i tal com va explicar el cap de la Unitat de Patologia, Infecció i Immunodeficiències de Pediatria, Pere Soler, confirma que “els nens són menys transmissors del virus SARS-CoV-2 que els adults a l’entorn domiciliari”. I és que únicament 86 dels petits participants en l’estudi van contagiar els seus familiars directes. Per contra, en el 72,4% dels casos havia estat un altre familiar el que havia mostrat símptomes de la Covid abans que el menor, i l’hauria encomanat.

Aquest estudi és la segona part d’un que ja es va dur a terme entre l’1 de març i el 31 de maig, durant l’etapa més dura del confinament, i que va revelar que només el 3,4% dels nens que han estat contagiats per la Covid van passar la malaltia al seu nucli familiar més proper. D’altra banda, Soler va subratllar que la tornada a les aules no ha suposat un increment de casos.

tracking